MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Hüseyin Yıldız, siyasi iktidarın, yargıyı ele geçirmesine karşın halen tedirgin olduğunu söyledi. Yıldız, iktidarın, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) kendi atamlarını atamasını karşın halen 'suçluluk korkusuyla' yaşadıkları için mutlu görünmediklerini ileri sürdü.,

AK Parti iktidarı ne yaparsa yapsın 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ortaya saçılan yolsuzluk, rüşvet, kamu malını aşındırma ve ülke kaynaklarının talanını milletin vicdanında silemeyeceklerini belirten Yıldız, milletin, gırtlağına kadar yolsuzluk ve rüşvete bulaşmış bu hükümete 7 Haziran'da sandıkta en güzel cevabı vereceğini kaydetti. Yıldız, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesimi paralel yapı yalanıyla sindirmeye çalıştığını kaydetti.

İktidarın, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde yol kesen, okul, hastane, yurt, pansiyon yakan, kimlik kontrolü yapan, polis ve Mehmetçiğe kurşun sıkan gerek paralel yapı olan terör örgütü mensuplarına sesini çıkaramadığını belirten Yıldız, iktidarın, açılım, saçılımla ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini, ülke sevdalısı ülkücüleri ülkenin bölünmesine hiç bir zaman müsade etmeyeceğini ifade etti.

Yıldız, şunları kaydetti: "12 yıllık AKP hükümeti aslında fiilen bitmiştir. Bu iktidar, rüşvet ve yolsuzluklarını örtbas etmek için yargıyı ele geçirmiştir. Yargıyı kuşatma altına almıştır. HSYK'nu Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti, Anayasa Mahkemesi'ne kendi adamlarını atamalarına rağmen halen korku ve tedirginlikleri var. Milletimiz bunların yolsuzluklarını aleni olarak gördü. O kadar pişlinlerki yalan konuşurken yüzleri kızarmıyor. Çalmadıkta diyemiyorlar, çalarken bize kumpas kurdu diyorlar. Pişkinlikte o kadar ileri noktalardaki, yüzleri ayakkabı köselesi gibi."

Millet yoksulluk sınırı altında inim inim inlerken birilerinin Atatürk Orman Çiftliği'ne 10 milyar liraya kaçak saray diktirmesini, yine dinin temsilsicisi konumundaki başkanında 1 milyon liralık makam aracına binmesini bu milletin iyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldız, 7 Haziran seçimlerinin ülkenin gelecekte hangi rejimle yönetileceğini noktasında kader seçimi olacağından tarihi öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.