Kilis Kanarya Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen "Ülken İçin Bir Hayır Yeter" toplantısına MHP Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı, MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Nacar, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Gaziantep Milletvekilleri Hasan Özdemir, Ali Işıklar, MYK üyeleri Saime Palancıoğlu, Yavuz Temizer, MHP Kilis İl Başkanı Atilla Bekan, MHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Özdemir ile partililer katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Çakmaklı, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumdan "hayır" çıkması için tüm yurt genelinde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Çakmaklı, referandumun sonucunun Anayasa değişikliğinden ibaret olmadığını belirterek, "MHP olarak referandumda hayır diyeceğiz. Referandumdan hayır çıkması halinde AK Parti'ye bir ders verilecek. Bu ülkeyi bir krize, kaosa sokan, ülkeyi bir çıkmaza götüren AK Parti iktidarıdır. 3 gündür Şanlıurfa, Gaziantep'te düzenlenen çeşitli törenlere katıldım. Referandum ile ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor.

Bu bölge geçmiş seçimlerde AK Parti'ye büyük oylar verdi, karşılığını alamadı. O halde referandumda verdiğiniz destek gibi Osmanlı tokadını da vuracaksınız, biz buna inanıyoruz. Sizde inanın, 12 Eylül'den en fazla ve en ciddi mağdur olan kesim ülkücü hareket olmuştur" diye konuştu. Daha sonra MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Nacar ile diğer parti yetkilileri, referandumda neden 'Hayır' diyeceklerini anlattılar.