Hac dönüşü başörtüsü takan Kaçar ve Şahkulubey, TBMM fotoğrafçısına yeni fotoğraflarını çektirdi. Fotoğraflar hazırlandıktan sonra TBMM'nin resmi internet sitesine konuldu. 

 Şahkulubey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtüsü taktıktan sonra vatandaşlardan gelen tepkilerin çok olumlu olduğunu söyledi. 
 
Kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na pantolonla girmesine imkan tanıyan teklif ile ilgili görüşlerini de açıklayan Şahkulubey, "Bu da çok olumlu bir düzenleme. Bu sorunun giderilmesini de çok olumlu karşılıyorum. Kadınlara her alanda özgürlük hakkının tanınması lazım. Genel Kurul çalışmaları çoğu zaman uzun sürüyor ve milletvekillerinin de pantolonla daha rahat edebilebileceğini düşünüyorum. Kimi etek ile kimi pantolon ile rahat eder, hangisini isterse tercih etsin" dedi.
 
Şahkulubey, Mardin'de sahada çalışırken rahat ettiği için çoğu zaman pantolon giydiğini belirterek, Genel Kurul'da da giyebileceğini söyledi. 
 
AK Parti'li Kaçar da AA muhabirine yaptığı açıklamada, nüfus cüzdanı, pasaportu ve Meclis kimliği başta olmak üzere bütün kimliklerindeki fotoğraflarını başörtülü fotoğrafı ile değiştirdiğini ifade etti.
 
Başörtüsü taktıktan sonra vatandaşlardan çok olumlu tepkiler aldığını kaydeden Kaçar, "Hatta beni Hakkari'den Türkçe bilmeyen bir anne aradı. Oğlu aracılığıyla kendisiyle konuştum. Bana; (ben hayatımda iki kez ağladım, birisi Merve Kavakçı olayında, diğeri de siz başörtülü bir şekilde Meclis'e girdikten sonra. Kavakçı'da üzüntüden ağlamıştım ama şimdi sevincimden ağladım) dedi" sözlerini sarfetti.