Antalya'nın Manavgat ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) ile Çetin Kitapevi köy okullarına kitap toplama kampanyası başlattı. Kampanyanın 2 Şubat tarihine kadar süreceği bildirdi. ADD, kısa süre önce başlattıkları kampanya kapsamında bin kitap topladıklarını, 2 Şubat tarihine kadar bu rakamın 2 bine ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Kitap kampanyası ile ilgili Çetin Kitapevi'nde basın açıklaması yapan ADD Gençlik Kolları Koordinatörü Burak Şen ile kitap evi sahibi Devrim Çetin, kitap sayısı hedeflerinin 2 bin olduğunu söyledi. Topladıkları kitaplarla Manavgat'ın Oymapınar, Beşkonak ilköğretim okullarına ile Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Karatavuk İlköğretim Okulu'na kütüphane kurulmasına öncülük edeceklerini belirten Şen, Erciş'teki Karatavuk İlköğretim Okulu'na topladıkları kitapları kargo ile göndereceklerini kaydetti. Şen, Oymapınar ve Beşkonak'taki okullara ise topladıkları kitapları kendi elleriyle teslim edeceklerini dile getirdi. Şen, "Kampanyamıza ilgi çok yoğun. Kısa süre önce başlattığımız kampanyamıza bin kitap bağışı oldu. Hedefimiz 2 bin kitap. Manavgat'ın uzak mahallesindeki 2 okul ile Van Erciş'te bir okula kitap toplamak bizi mutlu kılıyor. Çocukların kitaplarla buluşacak olması çalışma azmimizi arttırıyor." diye konuştu.

Devrim Çetin de yaptığı açıklamada, bir öğrencinin de kitapla tanışması adına böylesi anlamlı kampanyaya kitapevi olarak destek verdiklerini söyledi. Toplanan kitaplarla bu mahalledeki okullarda ilk defa kütüphane kuracağını belirten Çetin, kitap okuma kadar, kitap okumak isteyenlere de eser toplamanın ayrıcalık olduğunu kaydetti. Çetin, "Evlerimizde okunmayan, yada okunduktan sonra rafları süsleyen veya toz bağlayan kitaplarımızı bağışlayarak köy okulununda okuyan bir öğrenciye ışık olsun. Evlerimizde kiler, raflarda ve kolilerde saklanan kitapları bağışlayalım ki öğrencilerimize kütüphane olsun." ifadesini kullandı.