AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın Meclise başörtüsüyle girmesi, hemşehrileri tarafından olumlu karşılandı. Öğretmen Turan Çay, olması gereken bir şeyin gerçekleştiğini belirterek, "Üniversite öğrenciliğim sırasında Merve Kavakçı olayı yaşanmıştı. O zaman yaşanan çirkinlik çok şükür olmadı. Özlediğimiz tabloyu gördük" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın Meclise başörtüsüyle girmesi, hemşehrileri tarafından olumlu karşılandı.Hülya Bahçeci, herkes her konuda özgür olduğunu, başı açık ya da kapalı kimsenin kimseye karışamayacağını ifade ederek, bu gelişmelerin Türkiye'yi güzel bir yere götürdüğünü anlattı.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey'in Meclise başörtüsüyle girmesi, memleketlerinde olumlu karşılandı.

Konya'da bir reklam ajansında çalışan Yasemin Demirkirişçi (26), kendisinin de başörtüsü sorunu nedeniyle eğitimine devam edemediğini söyledi. Demirkirişçi, "Neden' diye soruyor insan. Biz bu ülkede hep beraber yaşayabiliyorsak, kapalıyken, açıkken her şekilde her yerde bulunabiliyorsak, bir ortama gittiğimizde türbanlımızla, açığımızla sohbet edebiliyorsak bu ülkede neden kendi fikirlerimi beyan edemeyeyim? Bu ülkede bir çok sıkıntı var biz neden açıklığa kapalılığa takıyoruz?" dedi.

Tiyatro oyuncusu Zeynep Yüksel (21) de milletvekillerinin başörtüsüyle Meclise girmelerini olumlu bulduğunu söyledi. Yüksel, "Biz nasıl açıksak, arkadaşım nasıl kapalıysa bizim gibi onlar da istediği yere girebilir. Hak, adalet, özgürlük, bundan yanadır. Sonuçta biz adaletli bir ülkedeyiz. Bizler nasıl mini etek giyebiliyorsak, onlar da başını kapatıp her yerde gezebilir ve düşüncelerini her şekilde beyan edebilir. Bu gelişmeden çok memnunum. Herkesin hem okumaya hem de başka işlerde çalışmaya hakkı var. Bayanların hiçbir hakkı kısıtlanmamalı" diye konuştu.

Taksici Hasan Eken (66), adaletin yerini bulduğunu vurguladı. Eken, "Olması gereken yapıldı. Sıkıntılı günler de yaşandı, Allah'a şükür şimdiki durum iyi, inşallah daha da iyi olur. Milletin isteği doğrultusunda olan bir şeydi. Hayırlı olsun" dedi.

Radyo programcısı Murat Çağlar Kavaklı (30) da Mecliste başörtülülerin bulunmasının Türkiye'de normalleşme sürecine işaret olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çok memnun edici... Uzun zaman öncesinde olması gerekirdi, geç bile kalındı. İnanç özgürlüğü ile ilgili olarak bu konuda tedirgin olan insanların artık normalleştiğini gösteriyor. Yıllarca başörtüsüyle ilgili mücadele vermiş kadınların, üniversiteye, Meclise, kamusal alana sokulmayan kadınların, vermiş oldukları haklı mücadelelerinin sonucunda kazanmış oldukları bir hak olarak görüyorum. Türkiye'de, yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede oluyor bunlar. Bu kazanım başörtülü kadınların kazanımıdır. Önemli bir başarı elde etmişlerdir. Çok sevindirici bir gelişme. Yıllar önce 28 Şubat döneminde, Merve Kavakçı'ya yapılan zulmü hatırlarsak gördük ki bugün yer yerinden oynamadı. Devletin sistemi çökmedi. Mutlu edici bir gelişme."

- Denizli

Hemşehrisi, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak'ın Meclise başörtüsüyle girmesini değerlendiren Erdal Topçu, Türkiye'de bir tabunun daha yıkıldığını belirtti.

Dalbudak'ı cesaretinden dolayı takdir ettiklerini ifade eden Topçu, "Başörtüsüyle Meclise girmekle dünyanın yıkılmadığı görüldü. Bir özgürlük daha verildi. İnsanların istedikleri gibi inanma, inandıkları gibi yaşama özgürlüğünün bir parçasına daha kavuştu kadınlarımız. İnşallah, bu özgürlükler artarak devam eder. Karşı çıkanlar da olacaktır. Ama onlar da yıllar geçtikçe göreceklerdir ki belki de pişman olacaklardır" diye konuştu.

Ayşe Tekin adlı vatandaş da insanların istediği gibi özgürce davranması gerektiğini savunarak örtülü kadınlara destek verdiğini söyledi.

Esnaflık yapan Murat Çok ise "Zaten geç kalmış bir olaydı. Türkiye'nin başı bundan uzun süredir ağrıdı. Türkiye'nin her şeyini etkiledi. Bence doğru verilmiş karar. Sonuna kadar destekliyorum. Bence büyütülecek bir olay değil. Daha yapacak çok iş var. Şu anda bu karara saygı gösterene ben de saygı duyuyorum. Umarım daha iyi işlerle uğraşırız" şeklinde konuştu.

70 yaşındaki Fatma Çakır da milletvekillerinin başörtüsüyle Meclise girmesine destek verdiğini dile getirdi.

- Mardin

Başörtüsüyle Meclise giren milletvekillerinden Gönül Bekin Şahkulubey'in memleketi Mardin'de de olay sevinçle karşılandı. Farklı etnik yapıların bir arada yaşadığı kette esnaflık yapan Bestam Yural, bir Merve Kavakçı olayını daha yaşanmadığı için tüm milletvekillerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Vekillerin kapanmalarının en doğal hakları olduğunu ifade eden Yural, "Bunun yıllar önce olması gerekirdi. Sadece Mecliste değil tüm devlet kurumlarında olması gerekirdi. Buradan kendilerini kutluyoruz. Halkımız artık yavaş yavaş duyarlı olmaya ve ilerlemeye çalışıyor. Bu da çok güzel bir noktadır" şeklinde konuştu.

Esnaftan Faruk Ucuz da Meclis'te başörtülü vekilleri izlediklerini belirterek, "Bir milat daha başladı. Türkiye'de bir tabu daha yıkılmış oldu. Bundan çok memnun olduk. Merve Kavakçı olayını çok iyi hatırlıyoruz. Halkımız bunları unutmamalı" dedi.

Süryani asıllı esnaf Metin Ezilmez ise Mardin'in yıllarca farklı etnik yapıları bir arada barındırdığını ve hoşgörü içerisinde yaşandığını kaydetti. Ezilmez, şunları söyledi:

"Bunu doğal karşılıyorum. Neticede bir Müslüman olarak hacca gitti. Dini vecibelerinin getirdiği bir sorumluluk, bunu hoş karşılamak gerekir. Mardin'de buna benzer görüntülerimiz var. Kimi boynunda haçı, kimi boynunda hilali, kimi türbanlı geçer. Herkes özgür. Mardin modelinin Mecliste de şekillenmesi bizim içinde bir renktir. Mühim olan vekillerin yaptıkları icraatlar. Bizler için giyimi kuşamı değil, yaptıkları ve yapacakları önemlidir."

- Kahramanmaraş

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın Meclise başörtüsüyle girmesi, hemşehrileri tarafından olumlu karşılandı.

Öğretmen Turan Çay, olması gereken bir şeyin gerçekleştiğini belirterek, "Üniversite öğrenciliğim sırasında Merve Kavakçı olayı yaşanmıştı. O zaman yaşanan çirkinlik çok şükür olmadı. Özlediğimiz tabloyu gördük" dedi.

Hülya Bahçeci, herkes her konuda özgür olduğunu, başı açık ya da kapalı kimsenin kimseye karışamayacağını ifade ederek, bu gelişmelerin Türkiye'yi güzel bir yere götürdüğünü anlattı.

"Ben CHP kökenli biriyim" diyerek sözlerine başlayan Meryem Binici ise "Ben de özgürlükten yanayım. Kılık kıyafetlerle kimse yargılanmamalıdır. Herkes istediği gibi giyinebilir. Başörtülü Meclise de girebilir. Mecliste bir özgürlük tablosu oldu" diye konuştu.