Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti dönüşünde kabinede değişiklik olacağı yönündeki söylentilere karşılık, "Her an her şey olabilir" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri geçtiğimiz günleri Haber46 tarafından gündeme taşınan ve büyük ilgi gören Mahir Ünal bakan olacak mı sorusunu tekrar gündeme getirdi.

Afrika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Erdoğan, söylentilerin sorulması üzerine, “İsimleri bana da verin, bana yardımcı olun” dedi. Erdoğan, Sağlık, Maliye, İçişleri gibi bazı bakanların isminin zikredilmesi üzerine, “Arkadaşlar her an her şey olabilir" diye ekledi.

Revizyonun güçlü bir olasılık olarak ortaya çıkması AKP milletvekilleri arasında kırmızı plaka heyecanına yol açtı. Milletvekilleri arasında revizyon İmralı ile görüşmelerden daha fazla konuşulmaya başlandı. AKP'de gidecek bakanların yerine AKP grup başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Mahir Ünal, Başbakan Erdoğan'ın doktorluğunu da yürüten TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın isimleri geçiyor. Erdoğan tarafından ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı yapılan Numan Kurtulmuş'un da dışarıdan bakan yapılacağı kulislerde konuşuluyor

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ın, eğitim camiası tarafından istenmeyen adam ilan edilen Ömer Dinçer'in yerine Milli Eğitim Bakanı olmasının güçlü bir ihtimal olduğu iddia ediliyor.