Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, yıllardır her fırsatta 'milli irade edebiyatı yapanların' 7 Haziran'da sandıkta çıkan milletin iradesine saygı göstermediklerini milletin net bir şekilde gördüğünü söyledi.

Antalya Milletvekili Akıllı, 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimlerde aday olmak için partisinden yeniden milletvekili aday adayı başvurusunda bulundu. Eşi Zeynep Akıllı ile aday adaylığı başvurusunu yapan Akıllı, AKP iktidarı politikalarının ülkeyi uçuruma sürüklediğini ifade etti.

Her fırsatta 'milli iradeye saygı', 'ileri demokrasi' ve 'üstünlerin hukukundan üstünlerin hukukuna geçeceğiz' diyenlerin ülkeyi karanlığa sürüklediğini ve sürüklemeye de devam ettiğinin altını çizen MHP Antalya milletvekili, halkın 1 Kasım seçimlerinde artık bu gidişata sandıkta 'dur' diyeceğini kaydetti.

1 Kasım seçimlerinin millet iradesine rağmen yapıldığını vurgulayan Tarkan Akıllı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke olarak sosyal, ekonomik ve idari açıdan zor bir dönemden geçiyoruz. Yıllardır milli irade edebiyatı yapanlar 7 Haziran'da milletimizin iradesine saygı göstermemişlerdir. Terör örgütü ile kapalı ya da açık görüşmeler yaparak mutabakatlara imza atanlar MHP’nin milli güvenlik, demokratik ve hukuk temelli şartlarına hayır demiş, gergin ve gerilimli bir ortamda ülkeyi seçime zorlamışlardır. Biz AKP’nin bu anti demokratik ve gayrı milli davranışlarını seçmenlerimize anlatacağız. Takdir yüce milletimizindir. Biz biliyoruz ki işimiz zordur. Yolumuz çetindir. Çünkü biz MHP olarak AKP Hükümetinin 13 yıllık tahribatını onarabilmek ve güçlü devlet, zengin millet idealini gerçekleştirmek için yola çıktık. Allah’ın izniyle, önde lider, elde bayrak hep birlikte yürüyeceğiz."

13 yıllık AKP iktidarının her alanda tahribat yaptığını belirten Akıllı, her alanda yapılan bu tahribatın ancak; partilerinin MHP’nin iktidara gelmesiyle mümkün olabileceğini savundu.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde inşaat yüksek mühendisliği yapan Tarkan Akıllı, 7 Haziran seçimlerinde MHP'den milletvekili seçilmişti.