Genel seçime ittifak yaparak girmeye hazırlanan SP ile BBP İzmir milletvekili adayları, çalışmalarını sürdürüyor. SP çatısı altında seçime girecek olan Milli İttifak'ın 1. bölge adayları BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Emin Göktaş, Cavit Babur ve Serkan Uyar, seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor.

SP İzmir 1. bölge adayı Gürhan ile diğer adaylardan Göktaş, Babur ve Uyar, İzmir Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı (İZERVAK) Başkanı Yusuf Kırkpınar'ı ziyaret etti. Yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı adaylar, parti programları hakkında bilgi verdi. MHP eski Milletvekili Yusuf Kırkpınar ile uzun yıllara dayanan dostlukları olduğunun altını çizen Gürhan, dava arkadaşı olduklarını söyledi. İZERVAK Başkanı Kırkpınar ise genel seçimden sonra Gürhan'ı Meclis'te görmek istediklerini ifade ederek, Milli İttifak heyetine başarılar diledi.

YAZICIOĞLU İLE DOSTLUĞUNU ANLATTI

Milli İttifak İzmir 1. bölge adayları, daha sonra STV Ege Bölge Müdürü İsmail Aslım'ın misafiri oldu. BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu yakinen tanıdığını ifade eden Aslım, aktif siyasetin zorluklarını anlattı. Son dönemde yaşanan yargı skandallarının demokrasiye ve basın özgürlüğüne zarar verdiğini belirten Ahmet Gürhan ise, ''İktidar, muhalif basına her türlü sansür uygulama zulmünü sergiliyor. Bu tip iş ve oluş ile Anayasa açıkça ihlal ediliyor. Hükümet basın özgürlüğü için güvence olması gerekirken böylesine acı tablolarla karşılaşıyoruz. Bizim de Meclis'te olduğumuz bir siyasi konjonktürde hak, kapanın olmayacak ve Türkiye her konuda adaletle buluşacak.'' diye konuştu.