Bakan Yılmaz, Adana Valiliğini ziyaretinde, DAEŞ terörüne karşın uluslararası koalisyonda yer alan Almanya'nın savunma bakanı Von Der Leyen ile İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığında görüştüğünü anımsattı.
Görüşmede, teröre karşı neler yapılabileceğinin değerlendirildiğini bildiren Yılmaz, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İspanya, Almanya ve Katar'ın zaman zaman teröre karşı İncirlik üssünü kullandığını söyledi.

Terörün uluslararası bir nitelik kazandığını belirten Yılmaz, şunları ifade etti:

"Adeta bir terör networkü oluşmuş durumda. Uluslararası nitelik kazanan bir teröre karşı mücadele, uluslararası işbirliğini zorunlu kılmaktadır. Bu iş birliği, ne kadar kararlı olursa kararlılık ne kadar kesin olursa ve çerçevesi ne kadar doldurulursa teröre karşı o kadar başarı kazanılır. Şunu her zaman net olarak, inanarak söylüyoruz. Terörün adı ve yeri ne olursa olsun kazanma şansı yoktur. Yani hukuk dışına çıkaraktan bir netice almak mümkün değildir. Uluslararası toplumun geldiği bu seviye, hukuk dışına çıkan yapılara kesinlikle prim vermez. Dolayısıyla terör kaybetmeye mahkumdur. Bu ne zaman kaybeder, nasıl olur? Bu da uluslararası işbirliğinin kararlılığı ve çerçevesiyle ortaya çıkar. Terörün kaybettiğini gördük, görüyoruz ve göreceğiz." 

Yılmaz, bir gazetecinin "Rus askerlerinin Kamışlı'ya konuşlandığı yönündeki" iddiaları sorması üzerine, "Aksi yönde de iddialar bulunmakta. Ama sonuçta bir şey değiştirmeyecek. Uluslararası koalisyonun bir parçası olmak lazım. Koalisyonun dışına çıkarak pek bir başarı elde edilemez diye düşünüyorum. Teröre karşı mücadele gerekiyorsa uluslararası işbirliği gereklidir. Terörü ortaya doğuran sebeplerle veya terörü destekleyen yapıların yanında durarak terörle mücadele verilemez" yanıtını verdi.

Suriye sınırına örülen duvara ilişkin bir soru üzerine ise Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız tarafından yasa dışı geçişlerin önlenmesine ilişkin çalışma başlatıldı. Hatay'dan başlayıp Urfa, Mardin, Kilis, Gaziantep, Karkamış dahil olmak üzere 130 kilometrelik alan nisan ayına kadar tamamlanacaktır. Bundan sonra bu çalışmamız ihtiyaç olduğu her bölümde devam edecektir." 

Bakan Yılmaz Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından Vali Mustafa Büyük ile bir süre görüştü.