MHP İl Başkanlığı için Parti İl Binasında düzenlenen toplantıya, Muharrem Arıkan, selamlamanın ardından: “MHP bizim yuvamızdır. Adaylığımızı yuvamızda açıklıyoruz. Seçildikten sonra Ülküdaşlarımızla daha geniş mekanlarda bir araya gelip, yemekte yeriz, sohbette ederiz” diyerek konuşmasına başladı.
MHP’ye giriş tarihini doğum günü olarak kabul ettiğini ifade eden Arıkan, şunları kaydetti: “Bu davaya giriş tarihim 1969’dur. Milliyetçi Hareket Partisinin(MHP) kuruluş yılı itibarı ile beraber. Bana yaşımı soranlara sene başından itibaren 45 diyorum ama benim yaşım artık 46 oldu.  İnanın biz kendimizi o gün bu dava için doğduğumuz gün olarak kabul ediyoruz ve yaşımızı öyle ifade ediyoruz. O yıllardan beri üniversite hayatımız da dâhil olmak üzere, kesintisiz olarak bu davaya hizmet ettim. Hiçbir dönemde makam ve mevki noktasında talebim olmadı. Bazı sıkıntılı dönemlerde bu göreve niyetlenmemiz oldu. O günün şartlarına göre fedakârlık yaptık ve geri çekildik. Yönetimlerde çalışarak partimize ve davamıza faydalı olmaya çalıştık” dedi.

“MHP’NİN İKTİDAR OLMA ZAMANI GELDİ”

“Mahalli seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde teşkilatlarımızla çalışmalarımızı devam ettirdik” diyen Arıkan, “Biraz dağınıklıkların, küskünlüklerin ve kırgınlıkların olduğu ortam gördük. Bunları bir büyük ağabey gibi durarak bu sıkıntıları da ortadan kaldırarak şu teşkilatımızı, zaten Kahramanmaraş’ta ana muhalefet partisi olarak bulunan partimizi iktidar yapmak için Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiğimiz hadiseyi Türkiye genelinde yaymak için vaktin geldiğini düşünerek mücadele etmeye karar verdik. Bu mücadele de bir slogan belirledim: ‘Birlikte Yönetim!’

Birlikte yönetim hadisesi işte budur; biz bu şekilde bir araya gelerek bu partiyi yöneteceğiz. O makamda oturarak değil. Bütün arkadaşlarımızla bu şekilde bir araya gelerek kararlarımızı hep birlikte alacağız. Hep birlikte yöneteceğiz. Bu noktada partimizin dışında köşede bucakta kimsenin siyaset yapmasının arzu etmiyoruz. Bütün arkadaşlarımızı gerekirse tek tek bu çatının altına davet edeceğiz. Gerekirse ayaklarına gideceğiz. Ya gelinecek bu partinin içerisinde herkes hizmet verip fikirlerini paylaşacak. Beraber yöneteceğiz. Genel başkanımız bize diyor ki ya sonuna kadar götürün, yâda çoluğunuz ve çocuğunuzla evinizde rahat edin. Benim isteğimde bu olacak. Gelin ya hep beraber yönetelim partimizi yâda gidin evinizde oturun köşede bucakta siyaset yapmayın” açıklamasında bulundu.

HİÇ BİR BEKLENTİM YOK

Arıkan, “Adaylığımın bu özel kararımın arkasında, Allah’ın huzurunda söylüyorum ki hiçbir beklentim yok. Ben kendim inandığım dava uğruna 46 yıldır verdiğim mücadele uğruna bir son nokta olarak belirlemek istiyorum. Siyasetimi su şekilde tamamladıktan sonra bize ihtiyaç duyulduğunda bir ağabey olarak her zaman yanlarında olmak üzere ölünceye kadar hizmet etmek istiyorum. Buna sizin önünüzde söz veriyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimseye ayrı gayrı yapılmayacak. Şuraya kadar hiç kimse ile bir problem yaşamamış herkes ile medeni ilişkiler içerisinde sevgi ve saygı ortamında çalışmış bir arkadaşınızım. Bütün kongre dönemlerinin bizzat içerisinde bulundum. Kimisinde seçilen arkadaşlarla beraber olduk, kimisinde karşı tarafta yer aldık. Kazanan arkadaşımıza anında ziyarette bulunarak mücadelemizi yine beraber sürdürdük. Her istenilen yerde en büyük gayreti sarf ederek çalıştık. Bugüne kadar da bu şekilde arkadaşlık ve dostluk ortamında bir araya geldik. Böyle hiç kimse ile problem yaşamayan bir arkadaşınız olduğum için, teşkilatımızdaki bu toparlanmayı ancak bu şekilde sağlayabiliriz düşüncesi ile aday oldum” dedi.

MANGAL KADAR YÜREĞİMİZ VAR

Projelerini açıklayan Arıkan, “Her kongre döneminde başkanlığa aday olan arkadaşlarımıza saygı duyuyorum, her birinde mangal kadar yürek var. Bu görev zor görevdir. Bu görevde geceniz gündüzünüz yok. Aile yaşantınızı ihmal edeceksiniz. Gecenin bir yarısında bir arkadaşınıza bir şey olsa koşacaksınız. Bu dava böyle arkadaşlar. Meşakkate göre talip oluyoruz. Makama değil. Görevi tamamladığımda arkama dönüp bakmadan gönül rahatlığı ile ağabey pozisyonunda olmak istiyorum. Genç kuşak arkadaşlarımızı onları sürekli aktif görevde tutmak suretiyle tabanımıza tanıtmak istiyoruz. Sosyal yaşantıdaki çeşitli kurumlarda ortak çalışma yaparak onları bir sonraki döneme ve ondan sonraki dönemlere hazır hale getirerek, ben ayrılırken en azından bir 5-6 tane arkadaş bulup karşımızda yetişmiş vaziyette bu görevleri en güzel şekilde sürdürecek hale getirmek istiyoruz. Bu benim en büyük hedefimdir.Uzun bir yönetim tecrübem var. Uzun yıllar Ticaret ve Sanayi Odasında başkanvekilliğim ve sekreterliğim var. 46 yıldır bu teşkilatın çeşitli kademelerinde yöneticiliğim var. Yöneticilik konusunda ciddi tecrübe sahibiyim. Bu tecrübelerimizi onlara da yansıtmak suretiyle yetişmiş insanlar bırakarak aydınlık bir sayfa açmak istiyorum. Ortaya çıkış sebebim budur. Bu noktada da bizim mensuplarımızın, dava arkadaşlarımızın ve delegelerimizin sağduyulu olarak hareket edeceklerine eminim. Doğruyu seçeceklerine eminim. Hiç kimse algı operasyonuna girişmesin arkadaşlar. Güçlü olursam güç bana doğru gelir diye düşünmemek lazım.  Benim arkadaşlarımız hiç kimse aldatamaz. Çünkü o arkadaşlarım dava mensubudur. Onlar Allah rızası için bu yola çıkmışlardır. Doğru ne ise mutlaka onu bulacaklardır. Bundan eminim” ifadelerini kullandı.  

Toplantıya başta, Muharrem Arıkan’ın eşi 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Şule Arıkan olmak üzere;  MHP Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Türkoğlu İlçe Başkanı Orhan Sarı, 30 Mart Yerel Seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Onikişubat Belediye Bakan Adayı Yusuf Temizkan, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz ve çok sayıda partili katıldı.