2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan ve 33 proje ile yola çıkan Mustafa Buluntu 2019 yerel seçimlerinde de tekrar aday olduğunu duyurdu. Buluntu: “İnşallah şehrimizin de 2023-2051 ve 2071 hedefleri doğrultusunda biz vizyonlarını ileriki günlerde açıklayacağız” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik ciddi hazırlıklar devam ederken, harita mühendisi Mustafa Buluntu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. MÜSİAD Şube Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliğinde istifa eden Bulundu, dilekçesini İl Başkan Yardımcısı Necmettin Sertpolat’a teslim etti. 
Sözlerine Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan ve bu nedenle toplantısında alkış istemediğini belirten Buluntu: “Hakkari’de mühimmat patlamasından ötürü 7 şehidimiz var. 25 yaralımız var. Şehit olanlardan birisi de Kahramanmaraşlı hemşerimiz Topçu Çavuş Mehmet Kaşıkçı kardeşimiz. Onunda cenazesini de Ulu Caminden kaldırdık. Üzüntülü bir günümüz. Sizden özellikli ricam alkış istemiyorum. Şehidimizin anısına yakışır bir şekilde sessiz sedasız müracaatımızı yapmak istiyoruz. Kalabalığımızın bir kısmını da iptal ettik. Eğer uzatılma durumunun da olduğun bilsek son dakikaya kadar, belki müracaatımızı da sona erteleyecektik. Ama son dakika haber geldiği için mecburen müracaatımızda bulunuyoruz” dedi
ÖMRÜM BOYU GURUR TAŞIYACAĞIM
AK Partili olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Buluntu’nun konuşmasından satır başları ise şöyle: “Nasıl ki, AK Parti’nin kurucusu olmaktan onur ve duyduğum gururu, ömrüm boyu taşıyacağım gibi bugünkü Büyükşehir Belediyesine müracaat günümü bir onur vesilesi olarak ömrüm boyu taşıyacağım. 1971 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. İlk-orta ve lise tahsilimi Kahramanmaraş’ta tamamladım. 1988 yılında İTÜ harita mühendisliği bölümünü kazandım. 1992 yılında mezun oldum. O tarihten bu yana da Kahramanmaraş’ta bir çok mühendislik ve şehircilik faaliyetlerinde 25 yıldır kendi büromda hizmet etmekteyim. İstanbul Okan üniversitesi, Kentsel Dönüşüm Yüksek Lisansını tamamladım. Kentsel dönüşüm alanlarında İstanbul dahil olmak üzere yer aldım. 
İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK
Ak Parti’nin kuruculuk yıllarımda, Kurucu merkez İl Başkan Yardımcısı olarak göreve başlardım. Teşkilatlan gelen biriyim. Merkez ilçede uzun yıllar görev yaptıktan sonra, il başkan yardımcılığı görevini yaptım. İl teşkilat başkanlığı yaptım. Bu sırada da, bir çok yerel ve genel seçimlerde seçim koordinasyon başkanlığı yaptım. Dolayısıyla teşkilat mensubu olmanın verdiği gururu da ömrüm boyu taşıyacağım. AK Parti belediyeciliği insan odaklı bir belediyecilik. ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ mantığı ile hareket eden bir belediyecilik. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında çıkış noktası belediye başkanlığı çok şükür ki o vesile ile dünya lideri haline gelmiştir. 

Ben burada, öncellikle tüm belediye başkanlarına teşekkür etmek istiyorum. Hem geçmişte, hem şu anda görevine devam eden bütün belidiyle başkanlarına yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ederim. Tamamı elinden geldiği kadar şehre hizmet adına, bütçesine göre, kendinin vizyonuna göre hizmet etmeye çalışmışlardır. Şunu da çok iyi biliyoruz. Nasıl ki bir oku geriye çekip, yayı gerip ileri hedeflere atabiliyorsak, biz de geçmişimizden destek almak zorundayız. Biz geçmişin devamıyız ve hepsine de sahip çıkıyoruz. İnşallah onların bıraktığı yerden, kaldığı hizmetlerden daha ileri taşıma noktasında adaylığımız beyan etmiş bulunuyorum.
KAHRAMANMARAŞ BU NOKTAYA KOLAY GELMEDİ
Hem AK Parti açısından, hem de şehir olarak. Biliyorsunuz ki AK Partinin kuruluş yıllarında, benim merkez ilçede görev yaptığım sıralarda bizim ilk binamız Belman sitesinde iki odalı bir yerdi. Ve plastik sandalyelerimiz vardı. Arkadaşlarımız ile beraber almıştık. Şu gün görüyoruz ki hem Kahramanmaraş hem de Türkiye, hem AK Parti açısından hem de yapılan hizmetler açısından, çok ileri noktalara taşınmıştır. Kahramanmaraş’ın 80 ve 90’lı yıllarda başladığı sanayileşme sürecinde 2002 yılından itibaren,AK Parti ile birlikte gelişimini ve sanayileşmeni 10 kat arttırmış ve çok daha ileriye gitmiştir. Bugün Kahramanmaraş çok şükür ki, sanayileşme yönünde Türkiye’de çok ileri noktalarda yerini almıştır. Belediyecilik açısında da sanayileşme hamlesinde yakaladığı bu süreç ile beraber, şehirleşme açısında da çok üst sıralara yükselecektir.
GÖREVLERİMDEN İSTİFA ETTİM
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliği, Tekstil İhtisas Sanayi ve Organize Müteşebbis Heyeti kurulmadaydım. Benim için bu camiada olmak kadar MÜSİAD’ta olmanın ayrı bir yeri var. MÜSİAD Şube Başkanlığından istifa ettim. MÜSİAD’ın çok ayrı bir özelliği var. MÜSİAD sanayici ve iş dünyasından müteşebbislerin kuruluşu olmayıp aynı zamanda sosyal alanda da faaliyet gösteren birçok sosyal sorumluk projelerin imza atan bir kuruluş. Bunların vasıtasıyla bir çok  kesim ile hemhal olduk. Hem sanayicisi ile hem işçisi ile hem iş verini ile hem esnafı ile hem de mahallerimizde ki sosyal yardımlaşma faaliyetlerine katılarak, mahallemizdeki o insanlar ile bir araya geldik. Ayrı dünyalarını gördük. Zaten bildiğimiz içinden yetiştiğimiz, bizim de geçmişimizi herkes biliyor. Bizim de geçmişimizin geldiği noktalara gidip, o insanların dertlerini dinliyoruz. O insanlara yardımda bulunmaktan ta ayrıca büyük bir zevk alıyoruz. 
2023 VİZYONUMUZ OLACAK
Cumhurbaşkanımızın 2023-2053-2071 vizyonları doğrultusunda yerli ve millileşme yönünde Türkiye’nin çok ciddi adımları var. İnşallah şehrimizin de 2023-2051 ve 2071 hedefleri doğrultusunda biz vizyonlarını ileriki günlerde açıklayacağız. Projeler noktasında bizim birçok projemiz var. Bunu önümüzdeki günlerde basınımız ile paylaşacağız. 2014 yerel seçimlerinde ki adaylığımızda da açıkladığımız 33 proje vardı. Bugün bunların en az 29 tanesi yapıldı. Hem de aslına uygun olarak yapıldı. Bizim için gurur vesilesi. Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız projelerde, bu görevi de bize nasip ederse biz, biz değilse yerimize gelen arkadaşlarımız nasip edecek diye düşünüyorum.
KENTSEL DÖNÜŞÜM, ÇOK CİDDİ BİR KONU
Basite alınmayacak, parsel bazlı düşünülemeyecek derecede ciddi bir kon . Kahramanmaraş deprem bölgesi. Bir çok eski mahallelerimiz var. Merkez ve ilçelerde, kentsel dönüşümü şöyle algılamamak lazım; eski binaları yıkıp, yerine bina yapmak gibi algılamamak lazım. Cumhurbaşkanımızın geçen günlerde çevre çalıştayında açıkladığı projeler var. Artık dikey mimariden yatay mimariye geçiş dönemi başladı. Kentsel dönüşüm fen ve sağlık koşullarından yoksun gecekondu bölgelerindeki binaların yıkılarak şehrin dokusuna uygun olarak, buradaki bu doku çok önemli. Çünkü her şehrin kendine has bir takım dokusu var, mimari özelliği var. Cumhurbaşkanımızın istediği ne? O şehrin dokusuna ve mimarisine uygun yapılar ile kentsel dönüşüm yapılması. Biz göreve gelirsek en büyük projelerimizden birisi, eski mahallerimiz de ki bu evleri kentsel dönüşüme tabi tutmak. Burada ki soylulaştırma projesine karşıyız. Bu ne deke. Orada yaşayan insanları mümkün olduğu mertebe yine kendi mahallesinde ve kendi kültüründe bırakmak istiyoruz. 
MAHALLELEŞME KÜLTÜRÜ ÇOK ÖNEMLİ
Bizim unutmuş olduğumuz hasretlerimiz var. Biliyorsunuz ki, eski mahallerde insanlar birbirini tanır, komşular birbirini tanır. Komşuda ne pişerse haberi olur. Açlığını tokluğun bilirdi. Ama biz maalesef bu şehirleşmenin getirmiş olduğu bir takım olaylardan ötürü biz komşumuzu unuttuk. Oturduğumuz sitelerde karşı komşusunu dahi bilmiyor. Onun için kültürümüze uygun olarak bu projelerle komşuluk kültünü geliştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın söylediği şu söz de çok önemli; ‘Şehirler insanın yaratıcısına yönelişini simgeler”

Haber46 Haber Merkezi - 0507 680 46 46