Kentin geleceğine ilişkin problemlerin konuşulduğu buluşmada, Mustafa Buluntu'nun kamuoyuna açıkladığı 24 proje ile dernek yöneticilerinin beklentilerinin aynı olması memnuniyet oluşturdu.

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Harita Mühendisi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mustafa Buluntu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte Kafkas Kültür Derneği'ni ziyaret eden Buluntu, Dernek Başkanı Lisan Alkış ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Samimi bir atmosferde geçen ziyarette, kentin problemleri masaya yatırılırken, başkan Alkış ve yöneticiler yerel yönetimlerden beklentilerini anlattı. Aday adayı Buluntu ise projelerini anlatıp dernek üyelerinden destek istedi.

Çerkez vatandaşların Kahramanmaraş'ı oluşturan kültür mozaiğine renk katan bir toplum olduğunu dile getiren Buluntu, “Bu gün programlarımız kapsamında Kafkas kültür derneğimizi ziyaret ettik. Burada başkanımız ve yöneticilerimizle fikir alışverişinde bulunduk. Sivil toplum kuruluşları tabi ki bizim için çok önemli. Kafkas Kültür Derneği'miz de önemli bir kuruluş. Biz Çerkez vatandaşlarımızla gerek tarihte, gerek günümüzde gerekse de gelecekte bütünleşmiş bir toplumuz. Asla ayrımız gayrımız olamaz. Her zaman bu yolda birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Mesleği gereği yerel yönetimlere uzak olmadığını kaydeden Buluntu, Kahramanmaraş'ı ve insanını da yakından tanıdığını kaydederek, hizmet edebilme umuduyla yola çıktığını söyledi. Buluntu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ziyarette bizi sevindiren diğer bir konu ise başkanımızın anlattığı projelerle bizim basında paylaştığımız 24 projenin birebir örtüşmüş olması. Yani bizim öne sunduğumuz görüşlerimizin toplumdaki beklentileri karşılıyor olması sevindirici. Ayrıca geçmişte teşkilatçılığımız döneminde de Çerkez arkadaşlarımızla çok uyumlu bir çalışma dönemi geçirdik. Bu adaylık sürecinde de başkanımızın desteklerini istiyoruz. İnşallah seçilirsek istişare içerisinde kendilerinin de yönetimin içerisinde bulunmalarını istiyoruz. Kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Alkış ise Buluntu'ya siyasi çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu. Buluntu'nun projelerini beğendiklerini kaydeden Alkış, “Öncelikle ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok güzel projelerden bahsettiler. İnanın bizim de gönlümüzden geçen şeyleri gündeme getirdiler. İnşallah aday olur, seçilirse projelerinin hayata geçirilmesinde mutlaka başarılı olacağına inanıyorum. Ben öyle bir izlenim edindim. Yolu açık olsun. Kendisine ziyaretinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Buluntu, daha sonra dernek üyeleriyle sohbet edip, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.