AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Harita Mühendisi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mustafa Buluntu, seçim gezilerini KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük'ü makamında ziyaret ederek sürdürdü. Kahramanmaraş'ın en önemli sivil toplum kuruluşu konumunda olan KMTSO ziyaretinde, Buluntu ve çalışma arkadaşlarının kamuoyuna deklare ettikleri 24 proje üzerinde durularak, destek istendi.

Kahramanmaraş'ın 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için gerek belediyecilik gerek iş dünyası ve gerekse de bürokrasinin el birliği içerisinde hareket etmesi gerektiğinin vurgulandığı toplantıda, iş dünyasının da yerel yönetimlerden beklentileri ele alındı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KMTSO Başkanı Karaküçük, kentin büyükşehir olmasıyla birlikte taleplerin de büyüdüğünü ifade etti. Kahramanmaraş iş dünyasının yaptığı yatırımlarla, ihracatı ve istihdamı artırmaya, kentin gelişimine katkı sunmaya, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında üzerine düşeni yapmaya gayret ettiğini dile getiren Karaküçük, yerel yönetimlerden de bu çalışmaları beklediklerini belirtti.

Buluntu'nun mühendis olmasının avantajıyla belediye çalışmalarına yakın bir isim olduğunu kaydeden Karaküçük, şöyle konuştu:

“Ben öncelikle sayın Mustafa Buluntu Beyin bu ziyaretinden dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Mustafa Bey bizim meclis üyemiz, burada ev sahibi sayılır. Bu anlamda gerek ilçe belediyeleri, gerek büyük şehirde, siyasette bu millete hizmet etmek için yola çıkmış tüm aday adaylarını tebrik ediyorum. Çünkü insanlığa hizmet, memlekete hizmet için öne çıkıp, bir şeyler yapmak istemek çok önemli bir davranış. Mustafa Beyin kendi mesleğinde olan başarılarını biliyoruz. Aday adaylığı sürecinde de güzel çalışmalar yaptığını takip ediyoruz. Tüm aday adaylarımızı ve Mustafa Beyi medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Buluntu ise, KMTSO Meclis üyeliği dolayısıyla, iş dünyasını yakından tanıdığını belirterek, Kahramanmaraşlı girişimcilerin şehrin gelişimine çok ciddi katkılar yaptığını söyledi. iş dünyasının yakaladığı bu başarıyı belediyecilik hizmetlerinde de sürdürebilmek için yola çıktıklarını kaydeden Buluntu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugünkü programımızda en büyük sivil toplum kuruluşumuz olan Ticaret ve Sanayi Odası'na geldik. Sağ olsun Kemal Bey bizleri ağırladılar. Tabi sanayicilerimizin ve Kemal Beyin fikirleri bizim için çok önemli. Bu süreçte hem Kemal beyin fikirlerini alıyoruz, projelerimizi anlatıyoruz ve desteğini istiyoruz. Biz zaten ticaret odamızın bir ferdiyiz. Onlarla iç içeyiz. İnşallah bu aday adaylığı sürecinde de desteklerini bekliyoruz.”

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, kentin sorunları ele alınarak çözüm önerileri üzerinde karşılıklı istişarelerde bulunuldu.