Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’den milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Aslan Karanfil, "Ülkemin geleceğini değil de kendi geleceğim ve s düşünseydim MHP'den değil AKP’den aday adayı olurdum.” dedi.

7 yıl Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürütmesi sebebi ile Samsun’un 17 ilçesi ve 950 köyüne yapılan hizmetlerle tanınan Aslan Karanfil, MHP’den Samsun milletvekilli aday adaylığını açıkladı. Yarın MHP İl Başkanlığı’na başvuru yapacağını belirten Karanfil, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Ladikli çiftçi bir ailenin çocuğu olarak 12 yaşından itibaren devlet bursu ile yatılı okullarda okuduğunu aktaran Karanfil, mesleki hayatında ise kaymakam ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunarak ülkesine en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Samsun’da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevi esnasında en ücra köye kadar yapılan her türlü hizmette emeği bulunduğunu ifade eden Karanfil, bu hizmetlerine vekil olarak devam etmek için siyasete atıldığının altını çizdi.

Bir önceki seçimde AKP’den aday adayı olduğunu hatırlatan Karanfil, neden şimdi MHP’den aday adayı olduğunu ise şöyle anlattı: “AK Parti, 2002'deki ya da 2011'deki AK Parti değil. 'Gücümüz var. Devletin her birimi bizim elimizde ve her şeyi yapabiliriz' noktasına geldi. Devletin bütün güçlerine hakim bir iktidar var. İnsanlarda da her şey yapabilirler kanaati var. Bir efsunlanma ve etkilenme var. Ben de iktidar partisinden aday adayı olabilirdim. En kötü ihtimalle görevime devam ederdim. Şu an 110 kişinin Samsun'da AK Parti'den aday adayı olduğu dönemde biz, tersine bir şey yaptıysak memleketle ilgili endişelerimizden yapıyoruz. Bu zamana kadar benim MHP'den aday adayı olacağımı bilen AK Parti'li arkadaşlarım bana 'vefasızlık yaptın' demedi. Kimse 2011’den sonra Türkiye demokrasi ve özgürlük alanında ileriye gitti diyemez. Kendisi gibi düşünmeyenleri kendi içlerinde bile olsa ötekileştiren bir anlayış hakim oldu. Ülkemin geleceği adına endişelerimden dolayı MHP’den aday adayı oldum.” Toplumun içindeyim ve telefonumda sürekli açık. Ülke noktasında benim kaygılarım var. Ben bu kaygıları paylaştığımda hiçbir AK Parti'li arkadaşım bana 'haksızsın' diyemiyor. Çünkü onlar da biliyor ülkenin kötüye gittiğini.

“TÜRKİYE’NİN İTİBARI SIFIRLANDI”

AKP’nin ilk yıllarında Türkiye’nin dünya nezdinde önemli bir itibar elde ettiğini ancak 2011 yılından sonra sürekli itibar noktasında kan kaybettiğinin altını çizen Karanfil, “Maalesef Türkiye terörle mücadele eden bir ülke olarak tanınırken şimdi IŞİD, el-Kaide ve en-Nusra gibi terör örgütleri ile birlikte anılır oldu. Bu Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüktür.” dedi. Çözüm sürecinin de yanlış yürütüldüğünü öne süren Karanfil, eskiden dağda olan teröristlerin artık şehirlerde her türlü kolluk kuvvetini yürüttüğünü dile getirdi.

Hükümetin algı operasyonunu iyi yürüttüğünü ifade eden Karanfil, ülkede ekonomi başta olmak üzere her şeyin iyi gittiği algısının oluşturulduğuna dikkat çekti. “4-5 yıldır ekonominin çarkları durdu. 2008’den bu yana milli gelir 10 bin dolarda kaldı. İşsizlik oranı her geçen gün artıyor.” diyen Karanfil, algı operasyonları ile ülkenin güllük gülistanlık gösterildiğini dile getirdi.

Hayatının hiçbir döneminde mikro düzeyde milliyetçilik yapmadığını ancak son 3 dönemdir Samsun milletvekili listelerinde bu şehrin evlatlarının bulunup bulunmadığına bakılmasını isteyen Aslan Karanfil, "Samsun adına heyecanı olan bir insanım. Ben hiçbir zaman mikro milliyetçilik yapmadım. Ama Samsun'un 3 dönemdir tüm vekillerine bakın. İlk altıncı sırada olan insanlara bakın. Samsun'un hiç mi kendi yetiştirdiği evladı yok. Neden kendi değerlerimizi tüketiyoruz?” diye sordu.

Karanfil yarın saat 13.30'da MHP İl Başkanlığı'nda aday adaylığımızı açıklayacağını sonra da ilçe ilçe gezerek çalışmalara başlayacağını açıkladı.