Kahramanmaraş Ülkücü camianın tanınmış isimlerinden, İYİ Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Av. Neslihan Koca Nergiz, görevinden istifa ederek İYİ Parti'den Milletvekili Aday Adayı oldu.

İYİ Parti'den Milletvekili Aday Adayı Olan Neslihan Koca Nergiz'in Açıklaması:

Saygı değer İl Başkanım , İlçe Başkanlarım , bu kutlu yolun cesur hanımefendileri , yiğit insanları , değerli gençler ve basınımızın güzide mensupları hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum ve saygılar sunuyorum.

Türkiye 24 Haziranda baskın ve planlanmış bir erken seçime gidiyor. Seçimi her zaman vaktinde yapan Akp seçime 17 ay varken ne için erken seçim kararı aldı ?

Erken seçim kararının alınmasının 2 sebebi vardır. Birincisi İYİ PARTİ halk tarafında karşılığını bulmuş İyi Partinin 1 Nisan da Ankara da yaptığı görkemli kurultay Akp ve küçük ortağının dengesini bozmuştur. Hiçbir yerden destek almadan polis kayıtlarına göre 123.000 kişi kurultayımıza katılmıştır. Bu kurultay Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi kurultayıdır. Her türlü baskıya rağmen millet İyi Partiyi benimsedi , kucağını açtı. İktidar ve küçük ortağının amacı iyi partinin önünü kesmek seçimlere girmesini engellemekti. Herkesin bir hesabı varsa Cenabı Allah’ın da bir hesabı vardır. Chp Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararıyla 15 CHP milletvekili demokrasinin önünü açtı. İyi parti tuzak kuranların tuzaklarını başına geçirdi.

Erken seçim kararı alınmasının ikinci sebebi ise, ülkenin açlık sınırının , yoksulluğun en üst sınırlara çıkması ekonominin ; doların , altının , euro benzin ve mazotun tavan yapması bütün Cumhuriyet değerlerinin yandaşlarına peşkeş çekilmesi , kar getiren kuruluşların yok edilmesi Türkiye’yi bu ekonomik çıkmaza sokmuştur. Ekonomi bitmiş, hayvancılık bitmiş sanayi bitmiş, tarım bitmiş iflas etmiş bir Türkiye mevcuttur. Ülkenin bütün gelir getiren fabrikaları satılmış özellikle ilimiz sınırları içerisinde bulunan Elbistan Şeker Fabrikası 297 milyon liraya satılmıştır. İktidar ekonomiyi artık idare edemez olmuştur.Üretim olmadan beton ve asfalta yapılan hükümet politikası iflas etmiştir. Akp için artık deniz bitmiş , kara gözükmüştür.Yol yapıp yolunu bulan iktidar için yolun sonu gelmiştir.

Değerli basın mensupları , cesur yol arkadaşlarım, iktidardan bir enkazı devir alacağımızı biliyoruz. Bütün hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Türkiye’nin her sorunu çözecek bir kadro ile geliyoruz. Tek adam yönetimine son verip demokrasiyi tesis etmeye geliyoruz. Yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için geliyoruz. Andımızın okullarda yeniden söylenmesi ve indirilen Mustafa Kemal Atatürk’ün posterlerinin tekrar yerine asmak için geliyoruz. Fetö ve Pkk terörünün kökünü kazımak için geliyoruz. Ülkemizi Suriye bataklığından kurtarmak için geliyoruz. Artık hiç kimsenin kandıramayacağı , aldatamayacağı bir lider ve kadroyla geliyoruz. Artık Akp nin Kahramanmaraşta ki egemenliğine son verip İyi Partiyi birinci parti yapmak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendiyi ise Cumhurbaşkanı yapmak için geliyoruz.

Kıymetli hemşerilerim değerli basın mensupları ; cesurların birlikteliği olan İyi hareketinin kurulmasına ve teşkilatlanmasına 26 aydan beri Kahramanmaraş’ta ilk öncülük edenlerden biri olarak 24 Haziranda yapılacak olan erken genel seçimlerinde Kahramanmaraş millet vekilliği aday adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum. Aynı zamanda kurucu başkanlığını yaptığım İyi Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı görevimden de istifa etmiş bulunuyorum. Bu kararımı verirken öncelikle birlikte siyaset yaptığım dava ve yol arkadaşlarımla görüşmek suretiyle ve genel merkezimize müracaat ederek vermiş bulunmaktayım. İlçe başkanlığım boyunca karşımıza çıkan ve çıkarılan tüm engellere rağmen Divan Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerim , isimsiz cesur kahramanlarla birlikte gece gündüz demeden partimize yüzlerce üye kazandırdık. Bu kısa süre içerisinde gitmediğimiz mahallemiz , elini sıkmadığımız vatandaşımız , kapısını çalmadığımız seçmenimiz kalmadı. Tüm bu süre boyunca halkımızın ekonomi ve adalet başta olmak üzere bir çok dertlerini dinledik , dertleriyle dertlendik. Bu faaliyet içerisinde bulunurken beni yalnız bırakmayan yol arkadaşlarıma hepinizin huzurunda ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hepinizden bir alkış rica ediyorum.

Gerginliğin, kavganın ve kutuplaşmanın değil gerçek adaletin doğrunun,güzelin , demokrasinin insan haklarının sosyal adaletin kısacasın iyinin hayata hakim olması için çalışacağım.

İnandığım değerlere göre tüm yaşamım boyunca bu mücadeleyi verdim ve vermeye de devam edeceğim . Sizin vekiliniz olduğum takdirde ise telefonum ,kapım ve gönlüm günün 24 saati herkese açık olacak dertlerinizi kendi derdim, sorunlarınızı kendi sorunum bileceğim, sizlere hizmetten ve yardımcı olmaktan asla geri durmayacağım , tüm Kahramanmaraşlıların vekili olacağım.

Daha İYİ yarınlar için hepinize saygılar sunuyor teşekkür ediyorum.

NESLİHAN KOCA NERGİZ KİMDİR?

MESLEK : AVUKATIM 13 YILDIR KAHRAMANMARAŞ MERKEZDE KENDİ BÜROMDA SERBEST AVUKAT OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM.

DOĞUM YERİ VE TARİHİ : GÖKSUN/K.MARAŞ -18.06.1979

MEDENİ DURUM : EVLİYİM 12 YAŞINDA YUSUF KAĞAN NERGİZ İSİMLİ OĞLUM VE 7 YAŞINDA SUDE BERAY NERGİZ İSİMLİ KIZIM VARDIR.

SİYASİ DENEYİM : GÖKSUN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI RAMAZAN KOCANIN KIZI OLDUĞUM İÇİN KENDİMİ BİLDİM BİLELİ SİYASETİN İÇİNDE OLMAKLA BERABER 1999 TARİHİNDEN BERİ AKTİF OLARAK MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNDE SİYASET YAPMAKTAYDIM. 2006 TARİHİNDEN 2009’UN SONUNA KADAR 4 YIL ARALIKSIZ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KAHRAMANMARAŞ İL YÖNETİMİNDE GÖREV YAPTIM.2006 YILINDA SEÇİMLE GÖREVE GELEN İL YÖNETİMİNDE 2 YIL GÖREV YAPTIM,2008 YILINDA İSE GENEL MERKEZİMİZ TARAFINDAN ATAMA İLE GÖREVLENDİRİLEN İL YÖNETİMİNDE 2 YIL GÖREV YAPTIM.

2010 TARİHİNDE İSE GENEL MERKEZ TARAFINDAN ATAMA İLE GÖREVE GELEN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KAHRAMANMARAŞ MERKEZ İLÇE TEŞKİLATINDA İLÇE BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNDE BULUNDUM. 2011 SEÇİMLERİNDE KAHRAMANMARAŞTAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDUM.30 MART 2014 MAHALLİ SEÇİMLERİNDE KAHRAMANMARAŞ’IN İKİ BÜYÜK MERKEZ İLÇESİNDEN BİRİ OLAN DULKADİROĞLU İLÇESİNDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDUM.

İYİ PARTİ DULKADİROĞLU KURUCU İLÇE BAŞKANI OLARAK ATANDIKTAN SONRA YAPILAN KONGRE SONRASINDA İYİ PARTİ DULKADİROĞLU İLÇE BAŞKANI OLARAK SEÇİLDİM. 26 NİSAN 2018 TARİHİNDE İSE 24 HAZİRANDA YAPILACAK MİLLET VEKİLLİĞİ SEÇİMİN DE MİLLET VEKİLİ ADAY ADAYI OLMAK İÇİN İSTİFA ETTİM.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİM: K.MARAŞ VALİLİĞİ İNSAN HAKLARI KOMİSYONUNUN 6 YILDAN BU YANA MHP TEMSİLCİSİYİM. KAHRAMANARAŞ BARAOSU KADIN HAKLARI KOMİSYONUNDA 4 YIL BAŞKAN YARDIMCILIĞI AYNI ZAMANDA ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU ÜYELİĞİ GÖREVİNİ ÜSTLENDİM.

YABANCI DİLLER : ARAPÇA(İYİ DERECE) , İNGİLİZCE