Türk Parlamenterler Birliği’nin 17. Olağan Genel Kurulu 25 Haziran 2015 tarihinde yapıldı. TBMM Grup Toplantı Salonunda gerçekleşen Genel Kurula yoğun katılım oldu.  256 üyenin katıldığı Türk Parlamenterler Birliği’ nin 17. Olağan Genel Kurulu’nda 256 üyenin tamamının oyunu alan Nevzat Pakdil güven tazeledi.   Üç yıllığına seçilen yeni yönetim kurulunda mevcut Yönetim Kurulu Üyeleriyle yola devam kararıyla güven tazeleyen Nevzat Pakdil; “Parlamentoda grubu bulunan bütün partilerinin sorumluluklarının eşit olduğunu ve kimsenin milletten aldığı bu sorumluluğu üzerinden atma gibi bir lüksü bulunmuyor” dedi.
     
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve bir çok siyasetçinin katıldığı kongrede konuşma yapan Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı Nevzat Pakdil; "Yeni bir anayasanın partilerimizin ortak bilinciyle hazırlanıp milletimizin hizmetine sunulacağını ümit ediyor ve bekliyorum" dedi.
     
Siyasetin sorunları çözme sanatı olduğunu ifade eden Pakdil, TBMM'nin her zaman olduğu gibi bu dönemde de halkın talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Uzun süre üzerinde anlaşılmış ve çok vakit harcanmış olan yeni bir anayasanın da partilerimizin ortak bilinciyle hazırlanıp milletimizin hizmetine sunulacağını ümit ediyor ve bekliyorum.  Yeni anayasanın vakit kaybedilmeden milli iradenin temsilcileri olan milletvekillerimiz tarafından hazırlanarak kabul edilmesi gerekmektedir. Yeni hazırlanacak olan anayasada hiçbir ötekileştirmeye imkan tanımadan, insanı ve emeği merkeze almalıyız. Demokratik, özgürlükçü, insan onurunu yükselten katılımcı ve çoğulcu nitelikleri üzerinde barındıran, adalet ve eşitlik temelinde din ve inanç özgürlüğüyle birlikte yasama, yürütme  ve yargının kendi erklerinde ahenkli işlemelerini sağlayan ve nihayetinde devlet olmanın gereği sosyal haklarımızı da bizlere ikram eden bir anayasayı hepimiz istiyoruz. Yazılan bir anayasa değil, milletin temsilcileri tarafından yapılan bir anayasa istiyorum” dedi

Pakdil,  Milli iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin yurdumuzun işgal edilmek istendiği bir dönemde kurulduğuna vurgu yaparak Milli Mücadeleyi TBMM Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde sürdürüldüğünü, “Bu nedenle de ‘Gazi Meclis’ olarak zikredilmektedir.” dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin sorun olduğunda kapatılacak bir kurum olmadığını belirten Nevzat Pakdil, sorunu çözmek için yegâne adresin meclistir. Millet iradesini zayıflatmaya yönelik tüm planlara kesinlikle karşı çıkma gibi bir görevimiz var. Meclis demokrasinin sembolü ve Milli İradenin kalesidir. Milli iradenin üstünlüğü demokrasinin gücüdür. Bu bayrağı her zaman bir adım öne götürmenin gayreti içinde olmalıyız. Milletin iradesine karşı doğrudan doğruya veya dolaylı, silahlı veya bürokratik olarak yapılan bu müdahalelerin hepsi insan hakları ihlali ve milli irade düşmanlığından başka bir şey değildir” dedi
       
Parlamenterler olarak milletimizin inancını ve içinde bulunduğumuz bu çatının mehabetini muhafaza etmenin görevleri olduğunu Pakdil, parlamentoda grubu olan bütün partilerin sorumluluklarının eşit olduğunu,  kimsenin milletten aldığı sorumluluğu üzerinden atma gibi bir lüksü olmadığını söyledi. 
       
Pakdil, “Demokrasilerde sandık önemlidir. İktidarlar sandıktan çıkar ve çıkmalıdır. Ülkemizde 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimde halkımızın geniş katılımı sağlanmış, 25. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclis’inde partilerimizin temsil oranı%95 i geçmiştir. Bu vesileyle TBMM’de temsil edilen tüm siyasi partilerimize Meclis çalışmalarında başarılar dilerim. Seçilen Milletvekillerimizi tebrik ederim.” diyerek konuşmasını tamamladı. 
       
Olağan Genel Kurul'da daha sonra oylamaya geçildi. Oylama sonucuna göre, TPB Genel Yönetim Kurulu şöyle oluştu; Nevzat Pakdil, Yaşar Karayel, Alparslan Kavaklıoğlu, Orhan Erdem, Ramazan Kerim Özkan, İlknur İnceöz, Cahit Bağcı, Mustafa Ataş, Hasan Çalış, Mehmet Sarı, Kadir Ramazan Coşkun, Ömer Faruk Öz, Yahya Akman, Haluk Yıldız ve Harun Karaca'dan oluştu.
Yeni Yönetim Kurulu Pazartesi günü ilk toplantısını yapacak.