Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AİHM'in Abdullah Öcalan ile ilgili verdiği kararı değerlendiren Bozdağ, "Türkiye bu defteri daha önceden kapattı. Yeniden açılması söz konusu değildir. İdam cezasının kaldırılması, şartlı tahliye hakkı vermez. AİHM kararı ne olursa olsun bizim kararımız bu yöndedir" dedi.

Adalet bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. AİHM'in Abdullah Öcalan ile ilgili verdiği kararı değerlendiren Bozdağ, "AİHM'in verdiği karar henüz bize tebliğ edilmedi. Tebliğ edildikten sonra biz bu kararı inceleyeceğiz. Bu kararı Büyük Daire'ye de götüreceğiz. Bu yeniden yargılama anlamına gelmez. Türkiye bu defteri daha önceden kapattı. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de Türkiye'nin AİHM'in bu doğrultuda verdiği kararı yerine getirdiğini tespit etti. Bu defter kapatılmıştır. Yeniden açılması söz konusu değildir. İdam cezasının kaldırılması, şartlı tahliye hakkı vermez. AİHM kararı ne olursa olsun bizim kararımız bu yöndedir. Bunun değişmesi de söz konusu değil. Yeni bir düzenlemeyi de gerektirmiyor. Öcalan ile ilgili ceza, esasında idam cezasıdır. İdam cezası kaldırıldıktan sonra müebbet hapis cezasına dönüştürülmüştür. Bunun da şartlı Salı verme imkanı bizim hukukumuzda zaten yok. AİHM de zaten bu yönde yapılan itirazı reddetmiştir. Yeni bir düzenleme çalışması düşünmüyoruz" diye konuştu.

"FETTULLAH GÜLEN BİR SİYASETÇİ KİMLİĞİ İLE KONUŞUYOR"

Fettullah Gülen'in açıklamalarını değerlendirmesi istenen Bozdağ, "Ben okumadım basından takip ettiğim kadarıyla, Fettullah Gülen bir siyasetçi kimliği ile konuşuyor. Türkiye kamuoyu onu daha çok dini konularda yaptığı sohbetlerle, değerlendirmelerle tanıyor. Açıklamalarına baktığınız zaman, önceki kimliği ile alakası olamayan siyasal bir takım değerlendirmeler içeren açıklamalar yapıyor. Türkiye'den bu bilgileri sayın Gülen'e kim, kimler ulaştırıyor. Kim dinliyor. Bu bilgileri elbette dinleyen birileri ulaştırıyor. Neden bana değil de ona ulaştırıyorlar. Herhalde bir sebebi var. Değerlendirmeleri siyasal olarak görüyorum. Seçime giderken Ak Parti'nin millet ile kurduğu gönül bağını koparmaya karşı değerlendirmeler olarak görüyorum" ifadelerine yer verdi.