Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, “İlçemizi yeni projelerle ihya etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ve Ak Parti Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyesi Adayları’nın da katıldığı basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Necati Okay, geride kalan hizmet süresinde ortaya koyduğu hizmetleri anlattı. Bu hizmetlerin yanı sıra gelecek dönem için vaatlerini de anlatan Başkan Okay, ilçesini önemli bir noktaya getirdiğini vurguladı.
Şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde yaptığı hizmetleri tek tek anlatan Başkan Okay, bu hizmetlerin devamının yeni süreçte de devam edeceğini vurguladı.

PRESTİJ PROJELERLE DULKADİROĞLU DOĞUYA DOĞRU GELİŞTİ
Göreve geldiklerinde vatandaşlara doğuya doğru gelişimi taahhüt ettiklerini dile getiren Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kendi haline bırakılan şehirlerin batıya doğru geliştiğini, ancak gerekli şartların sağlanmasıyla doğuya doğru da gelişimin mümkün olduğunu dile getirmiştik. Bu hususta vatandaşlarımıza taahhütte de bulunduk. Nitekim ortaya koyduğumuz Kamu Külliyesi gibi prestij projeler gelişimimizin lokomotifi oldu. Bugün modern binalar, kaliteli iş yerleri bölgemizde yükselmektedir. Bu gelişim yeni dönemde de devam edecektir. Bu gelişim ilçemizin alt yapısı oldu ve yeni dönemde de artarak devam edecek. İlçemiz için planladığımız çevre yolları ve ana yollar bu gelişimin sürmesine ve büyümesine daha çok etki edecektir.”

ALT YAPI SORUNUMUZ ORTADAN KALKTI
İlçesinin en önemli sorunun alt yapı olduğunu kaydeden Başkan Okay, ortaya koydukları çalışmalarla alt yapı sorununun ortadan kalktığını ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Göreve geldiğimizde ilçemizde vatandaşlarımız çamur içerisinde evlerine ulaşmayı bekliyorlardı. Bu durumu düzeltmek adına vatandaşlarımızın ayağını çamurdan keseceğiz vaadinde bulunduk. Nitekim geride kalan hizmet süremizde vatandaşlarımızın ayağını çamurdan kesmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere tüm bölgemizi kilit parke ve asfalt çalışmalarıyla buluşturduk. Tüm mahallelerimize yeni yollar açtık ve yol anlamında tüm eksiklerini giderdik. Yeni dönemde de bu çalışmalarımız bakım ve onarımla devam edecek. Ancak asfalt ve kilit parke artık bizim sıcak gündemimizde yer almıyor.

GENÇLİK YATIRIMLARIMIZ GÖZ DOLDURUYOR
Gençlik yatırımları ile ilgili konuşan Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bölgemize Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezini inşa ettik. Bununla da yetinmedik ve külliye alanımızda aynı standartlara sahip bir gençlik merkezi daha yapılması adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne arsa tahsisi yaptık. Ayrıca Gazipaşa mahallemize ilçemizin en büyük gençlik merkezlerin den bir tanesinin daha inşaatını başlattık ve tamamlamak için gün sayıyoruz. Yine gençlerimizin yararlanması adına çeşitli spor tesisleri yaptık. Kırsal mahallelerimize halı saha, merkez mahallelerimize yüzme havuzları gibi projeler yaptık. Bugün Namık Kemal Mahallemizde bulunan Kahramanmaraş’ın en büyük Gençlik Merkezi aktif olarak kullanılmaktadır. O bölgenin gençleri Gençlik Merkezini doldurmaktadır.”

TURİZM POTANSİYELİNE ALT YAPI SAĞLADIK
Özellikle turizm konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlçemizin turizm potansiyelini ortaya koyma adına çok özel çalışmalar yaptık. En önemli çalışmamız konak restorasyonu çalışmalarımızdır. Bu çalışmalarımızın ilkini Mutfak Müzesi olarak tamamladık. Mutfak Müzesi bugün Kahramanmaraş’ın en önemli turizm noktalarından biri haline geldi. Demirciler Çarşısı ile bütünleşen Mutfak Müzemize ek olarak Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi ve Dulkadiroğlu Konağı  (Üdürgücü Konağı)’nı restore ederek hizmete sunduk. Bu bölge artık turizmin kalbi olmuş durumdadır. Yine Divanlı mahallemizde bulunan Tarihi Sokak İyileştirme projesini de önemsiyoruz. Bu projeyi biz turizm yolu içerisinde değerlendiriyoruz. Yeni dönemde bu yola ek olarak yapacağımız çalışmalarla bu alan da turizmin en önemli noktalarından biri haline gelecektir. Yine uzun zamandır gündemde olan ve çözüm aranan Germenica Antik Kenti ile ilgili bu dönemde önemli çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar kısa sürede açıklanacak. Bu çalışmalar da ilçemizin turizm noktasında daha önemli hale gelmesine vesile olacaktır.”

ÇAĞLAYANCERİT YOLUNU GÜNDEMDE TUTALIM
Dulkadiroğlu-Çağlayancerit-Gölbaşı arasında yapılması planlanan yol ile ilgili konuşan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu yol projesini gündeme getirdiğimizde önemini ve değerini anlatma adına birçok girişimde bulunduk. Bu çalışmalarımız neticesinde bugün 18 kilometrelik bir yol projesi hazır hale getirildi ve ihale beklemektedir. Bu yolun önemini herkes net bir şekilde bilmektedir. Bu sebeple bu yolu her zaman gündemde tutmamız gerekiyor. Bu yol Kahramanmaraş’tan Diyarbakır’a kadar olan bir güzergaha ulaşacak potansiyele sahiptir. Bu nedenle bu yolu gündemde tutmalıyız ve şehrimize kazandırmalıyız.”

DÖNÜŞÜM ÖNCELİĞİMİZ OLACAK
Yeni dönem ile ilgili projelerinden de bahseden Başkan Okay, şunları söyledi: “Yeni dönemde önceliğimiz dönüşüm olacak. Bu kapsamda model olarak Divanlı mahallemizde bir dönüşüm projesi hazırladık. İnşallah kısa sürede orada çalışmalarımız başlayacak ve dönüşüm konusunda da start vermiş olacağız. İlçemizin özellikle eski mahallelerinin tamamı dönüşüm istiyor. Biz bu noktada gücümüz yettiğince bunu sağlamaya çalışacağız. Bu süreçte de yine vatandaşımızın desteğini istiyoruz. İnşallah şehrimizi daha yaşana bilir hale getirmek için bunu sağlayalım.”

VATANDAŞIMIZIN GÜVENİ TAM
Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’da bir konuşma yaparak seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İlçenin çoğunluğunda seçim çalışması yaptıklarını aktaran Şahin Avşaroğlu, vatandaşın Ak Partiye olan güveninin tam olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bugün göreve atanmamızın birinci yılını kutluyoruz. Bu nedenle ben değerli teşkilat üyelerimize ve bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Malum önemli bir seçim sürecindeyiz. Teşkilat olarak gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde ulaştığımız tüm vatandaşlarımızın bizlere olan güveninin tam olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz dönemden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın ortaya koyduğu hizmetler vatandaşlar tarafından net bir şekilde biliniyor. Bu durum vatandaşın belediyemizi, başkanımıza ve partimize olan güvenine önemli bir katkı sağlıyor. Ben yeni süreçte de bu hizmetlerin artarak devam edeceğini biliyorum. Ortaya konan projelere baktığımız zaman ilçemizin ihtiyacı olan ve gelişimine katkı sağlayacak önemli çalışmalardır."