MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nın 25 Ocak 2015 tarihinde yapılacak olan seçimleri için adaylığını açıklayan Ömer Özkan,  "Yedi iklim dört köşede Türk Cihan Hakimiyeti davasına inanmış, bu uğurda gül bahçesine girercesine kara toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, ezelden-ebede rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.

Özkan şöyle konuştu:

"Bu kardeşiniz MHP'nin 7. Olağan Kongresi'nin yapıldığı 2006 yılında seçimle Merkez İlçe Başkanlığına seçilmiş, 5 yıla yakın görev yapmış, görev süresi boyunca MHP'nin Kahramanmaraş'ta güçlenmesi için her türlü gayreti göstermiştir. Hiziplere, gruplara itibar etmemiş, davasının bir neferi olarak mütevazı imkanlarıyla gecesini gündüzüne katmıştır. İlçe başkanlığımız döneminde İl Başkanımız ve Milletvekilimiz ile uyumlu bir çalışma yürütmüş, seçimlerde mümkün olan en iyi neticenin alınmasına çalışmıştır.

Bahtiyarız ki, bu dönemde partimize kalıcı bir eser olarak il binamız kazandırılmıştır. Şayet göreve devam etmiş olsaydı, ilçe teşkilatlarımıza da kalıcı eserler kazandırmak için elimizden gelen maddi ve manevi gayreti gösterir, bu noktada bütün imkanlarımızı seferber ederdir. Tabii ki, siyaset bir bayrak yarışıdır. Aynı zamanda bir iddiadır. Daha iyi daha güzel yapacağım, partimi daha iyi temsil edeceğim, oyumuzu daha çok artıracağım iddiasıdır. Ömer Özkan siyasette bayrak yarışına inandığı kadar siyasetin iddia işi olduğuna da inanmaktadır. 'İdealimde iddialıyım' demektedir.

Bize diyorlar ki, 'iyi insanlar, iyi atlara binip gittiler'. Biz de diyoruz ki 'küllenmiş ocakları tutuşturmak, bacalardan duman duman tütmek için varız'. Bir elimizde bayrak, bir elimizde Kur'an.. Bu idealimizden asla vaz geçmeyeceğiz. Davamız sen-ben davası değildir. O-bu davası da değildir. Davamız Müslüman Türk'ün aleme nizam verme davasıdır Bu davada bazen karınca olur İbrahim'in ateşini söndürmeye çalışır, bazen Ulubatlı olur burçlara bayrağı dikerken şehit olur gazi olur... Hatta isimsiz birer nefer oluruz. Anca asla mukaddeslerimizden vazgeçmeyiz.

Ülkücüler birbirlerinin kan kardeşidir. Bizim fitne ve fesatla işimiz olmaz. 'Ben varsam bu hareket var, ben yoksam aleme tufan' diyenlerden olmadık, hiç bir zaman da olmayacağız. Her zaman birleştirici ve bütünleştirici olmaya çalışacağız. Konuşmamın başında kutlu bir müjdeden bahsetmiştim. Ülkücü hareketin yılmaz bir neferi olarak; ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, teşkilatımızın büyükleri, partimizin her kademedeki mensupları ile yaptığımız istişareler sonucunda 25 Ocak'ta yapılacak olan il kongremizde il başkanlığına aday olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum.

Seçimle geldiğim ilçe başkanlığından kendi istek ve iradesiyle ayrılan, bugüne kadar siyaseten ve duruş olarak ülkücü harekete sadakatten ayrılmayan, başta teşkilatlarımız, sivil toplum ve medya ile bağlarını koparmayan, hiç bir zaman 'ben varsam parti ve teşkilat var, yoksam parti de teşkilatta yok' demeyen; her daim, her zaman partisinin ve teşkilatının emrinde olan, daha farklı görevlere tabi olması beklenirken Sayın Genel Başkanımızın 7 Haziran Seçimleri için belirlediği 'Bu millet uyanacak, Türkiye'nin kalbi MHP'de atacak' sloganına en iyi hizmeti teşkilatlarla vereceğime inandığımdan il başkanlığına aday oldum.

Bizi bu karar ve yolculuğumuzda desteklediğiniz için hepinize şükranlarımızı arz ediyorum. Tabii ki, takdir ve irade ülkücü delegenindir. Biz ülkücü iradenin lehimize veya aleyhimize tecellisine saygılı olacağız. Ülkücüler birbirlerinin rakibi değildir. Biz bu bayrağı yere düşürmemeye çalışan, onu layık olduğu zirvelerde dalgalandırmayı hedefleyen neferleriz. Bu manada ancak hayırda yarışırız. Herhalde ilk adaylığını açıklayanlardan biriyim. Bizim seçimlerimiz son derece demokratik bir şekilde geçmekte, hizmete talip her ülkücü bu kutlu yarışta yer alabilmektedir. En son Elbistan İlçe Kongremizde 5 aday seçime girmiştir. Birilerinin atama kongrelerinin aksine MHP bütün kongrelerini toya dönüştürmektedir."

Geceye; Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, Pazarcık İlçe Başkanı Ali Kaykı, Türkoğlu İlçe Başkanı Orhan Sarı, Onikişubat Belediye Meclis Üyesi Murat Çakıroğlu, Türkiye Kamusen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Adem Demir, Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gökhan, Türk Büro Sen Şube Başkanı Ali Yurdagül, partinin il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, kadın kolları üyeleri, bazı mahalle muhtarları ve çok sayıda delege katıldı.