31 Mart yerel seçimlerinde ilçe adayları birbiri arkasına müracaatlarını yapıyor. Uzunca bir süre Kahramanmaraş’ta kamu görevi yapan ve 2015 yılında istifa ederek inşaat şirketi kuran İmdat Tufan, Onikişubat Belediyesi için aday adaylığı müracaatını gerçekleştirdi. Kalabalık bir araç konvoyu ile parti binasına gelen Tufan’ı sevenleri yalnız bırakmadı.
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanına aday adaylığı başvuru formunu veren Tufan, burada yaptığı açıklamada vaatlerini bir bir sıraladı.  Tarım, Turizm başta olmak üzere bir çok konuda vaatlerini sıralayan Tufan: “2019 genel seçimlerine sayılı günler kala şehrimize hizmet etme maksadıyla, her biri birbirinden değerli isimler aday adaylığı müracaatında bulunmaktadır. Şahsım da bu güzel ilçenin milliyetçi ve muhafazakar geleneğinden gelen köklü ve bölgede söz sahibi ailelerinden Tufan ailesine mensup, ailenin temsilcilik görevini üstlenmiş, AK Partiye gönül vermiş bir nefer olarak bu davaya hizmet etmekten şeref duyan bir kardeşinizim” dedi


HER ŞARTA UYGUNUM 
Tufan şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler için belirlediği kriterleri göz önüne alındığında liyakat sahibi, vatandaş ile muhabbet içerisinde olan, samimiyetle hayat tarzını yaşayan, hesabi değil hasbi davranabilen klişelerin bu süreçte yol arkadaşı olarak belirtmesi üzerine, Cumhurbaşkanımıza ve teşkilatımıza yol arkadaşı olmak maksadı ile çevremizde bulanan hemşerilerimizden görüşlerini alarak Onikişubat Belediye Başkanlığı için aday adayı olma kararı aldım. Onikişubat ilçemiz 2013 yılında çıkan Büyükşehir yasası ile köyleri mahalle dönüşmesi sonucu, merkez kırsal mahallerin birleşmesi ile meydana gelmiştir. Bu birleşme sonucunda 408 bin nüfus, 136 mahalle ve yaklaşık 220 bin seçmenden oluşan kırsal ile metropolün birleştiği, akarsu baraj gölü, kaplıca ve tarih turizmini içinde barındıran merkezde fabrika ve sanayi kırsalda ise balıkçılık, hayvancılık ve tarım faaliyetlerinin yürütüldüğü güzide bir merkez ilçemizdir.
GENÇLİK ENERJİMİZİ KULLANACAĞIZ
Bu görev bize verilirse şehrimizin en uç noktalarına kadar ulaşıp vatandaşlarımız ile bir araya gelip sevgimizi, saygımızı, samimiyetimizi ve çalışma azim ve gayretimizin kararlığını gençlik enerjimizi kullanarak, vatandaşlarımız ile bire bir temas kurarak, partimize ve şahsımıza oy isteyeceğiz. Burada asıl hedefimiz AK Parti seçmenin dışında kalan, başka partilere gönül vermiş insanlarımıza ulaşarak, onlarında kalbinde yer edip son seçimde alınan oy oranın üzerinde bir oyla belediye başkanı seçilmektir.
ASIL İŞİMİZ SEÇİLDİKTEN SONRA BAŞLIYOR 
Asıl işimiz belediye başkanı seçildikten sonra gecemizi gündüzümüze katıp belediye başkanlığını temsil makamı olmaktan çıkaracağız. Çalışan, odasında oturup beklemeyen, yapılan işleri bire bir takip eden bir belediye başkanlığı sergileyeceğiz. Belediyemizin her kademesine liyakat sahibi kişiler görevlendirerek, minimum enerji, minimum harcama, minimum iş gücü maksimum fayda sağlama yolunda sıfır israf politikası ile hareket ederek 1 TL’nin bile hesabını yaparak birlikte başarıya ulaşacağız. 

Yapılan harcamaların hesabını soracağız, yaptığımız harcamalar ile ilgili halkımıza hesap vererek şeffaf bir Onikişubat oluşturacağız. Belediyemizde denk bütçe oluşturarak belediyemizi kendine yeter bir belediye haline getireceğiz. Dışarıdan herhangi bir krediye ihtiyaç duymadan kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir bütçe politikası oluşturacağız. İş makinesi ve araç gereç parkurunun genişleterek, kiralama hizmetlerine son vereceğiz. Çalışanlarımızı hakkaniyet ile çalıştırıp, haklarını korurken, işlerini en iyi şekilde yapmaları, mesailerini en iyi şekilde tamamlamaları için gereken desteği verip takibini yapacağız.
TURİZMİMİZE, ESNAFIMIZA VE HER TÜRLÜ ÜRETİME DESTEĞİMİZİ TAM VERECEĞİZ
Tarım ve hayvancılık ilgili onikişubat’ımızın zengin hazinlerini harekete geçirecek projeler ile köyden kente zorunlu göçün önüne geçip insanlara doğup büyüdükleri yerde yaşama iş imkânı sunmuş ve üretimi arttırmış olacağız. Kentsel dönüşüm konusunda da şehrimizin derin tarihinden kaynaklı olarak acil ve öncelikli konuların başında geldiğini bilmekteyiz. Cumhurbaşkanımızın ’da belirttiği üzere yatay mimariyi oluşturarak mahalle kültürünü yeniden başlatacak adımlar atacağız. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden önce emek vermiş belediye başkanlarımız da, hürmetle anarak, bayrağı daha yükseklere çıkaracağımız dair sözümüz söz olsun”