Kahramanmaraş'ta görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bazı açıklamalarda bulundu. Haber46'nın Sorduğu 20 Sorunun Bir Tanesini Bile Cevaplamayan Hanefi Mahçiçek "Belediye binası yapımı için yaklaşık 63 milyon gibi bir para harcandığını, emsali için 130 milyon maliyet olduğunu" belirtti.

Gazetecilerle çok samimi bir ortamda geçen kahvaltıda, sağına ve soluna Gazeteci Cemiyetleri Başkanlarını alan Hanefi Mahçiçek "“Biz bütünleşip, basınıyla, iş adamıyla, bürokratıyla, siyasetiyle el ele, kol kola bu memleketi daha ileriye taşımalıyız diye gayret göstermemiz lazım. Birbirimizle uğraşarak hiçbir yere varamayız ama sonuçta kendini aşan, kompleksi olmayan, hedefi, amacı bu memlekete hizmet etmek olan insanlar, bu memleketi yönetmeye devam edecek” diye konuştu.

HANEFİ MAHÇİÇEK, HER ZAMAN BASININ YANINDA

Manşet Gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu, Hanefi Mahçiçek’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, Hanefi Mahçiçek’in her zaman basın mensuplarının yanında tavır aldığına dikkat çekti. Arslan Deveboynu; “Bu nazik davetinden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Tabi belediyecilik bir vizyon işidir, bakış işidir, 10 yıl 20 yıl sonrayı görebilme işidir. Hanifi Başkanımızla biz bugünü görüyoruz, gelecek ile ilgili yatırımları görüyoruz, EXPO'da bunun örneğidir. Bunun yanında basına da hakikaten yıllardan beri vermiş olduğu destekten dolayı Hanefi başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugün 10 Ocak, basın çalışanlarının günü. Bu güzel günde Başkanımızın misafiri olduk. Biz çalışanlarımızla varız, onlar olmazsa bir anlamı yok, gazetemizin de internetimizin de. Çünkü onlar bu işi yaşatıyorlar. Biz ne kadar yanlarında olsak da, destek olsak da bu işin vizyonunu, yazanı, çizeni, emek vereni, koşturan çalışanlardır. Bu kutsal mesleğe emek veren bütün arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz, belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şehrimize bundan sonra yapacakları in bir örnek olacağını düşünüyoruz. İnşallah diğer kurumlarda basınımıza Hanefi bey gibi destek verir, bu arkadaşlarımızın hayat standartlarını korumasını sağlarlar” dedi.

Manşet Gazetesi'nde Yer alan habere göre Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar da Başkan Hanefi Mahçiçek'e teşekkür etti. Çuhadar konuşmasında şunları söyledi:

“HANİFİ BEY HIZIYLA KAHRAMANMARAŞ'TA İZ BIRAKTI”

Hanefi Mahçiçek’in görev süresinde Kahramanmaraş’a önemli hizmetler kazandırdığını belirten Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar da, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle başkanımıza bu nazik daveti için teşekkür ediyorum. Arkadaşlar 2019 yılı basın camiası bakımından sıkıntılı bir dönem geçirdi. Bu sıkıntılı dönemde gazeteciler camiasına her zamanki gibi sayın Hanefi Bey verdi. Gazeteci arkadaşların adına teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımızda var burada, bilmiyorum hatırlayan var mıdır? Başkanımız uzun yıllar belediye başkanlığı yaptı ilk Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ve ardından da yaptığı Onikişubat Belediye Başkanlığı döneminde Kahramanmaraş'a yaptığı yadsınamaz. İçinde bulunduğumuz bisiklet yolu, karşıda gördüğümüz EXPO 2023 Kahramanmaraş'ın sosyal derinliği açısından çok önemli. İlk Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde hatırlarsanız çok büyük yatırımlar yapıldı. Karasu projesinin başlangıcı yapıldı, her şeyden önce hepimizin bildiği gibi bildiği gibi Kahramanmaraşspor'a çok büyük destek sağlandı Kahramanmaraşspor'a o dönemde yeni tesis yapıldı Maraşspor'a çok büyük destekler verdi. Hanifi Bey hızıyla Kahramanmaraş'ta iz bırakan belediye başkanımız kendisine bundan dolayı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HANEFİ MAHÇİÇEK'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

Sizlerle beraber olmak güzel, ben Mağralı Mahallesi’ndenim, makamlar gelir geçer. Her şeyin bir başı, bir de sonu vardır. Ama kalıcı ve güzel olan aramızda bir gönül köprüsü olmasıdır,

47 sene hem ülkem hem de Kahramanmaraş’ımız için gayret ettik, çalıştık.

Kahramanmaraş’a sadece EXPO için değil, Kahramanmaraş’ı görmek için senede 1,5-2 milyon insan gelecek.

Bizim belediyemiz 63 milyon TL’ye yapıldı, ona eş değer olmayan, kalite bakımından çok daha düşük olan binalar 130 milyon TL’ye yapıldı.

Biz bütünleşip, basınıyla, iş adamıyla, bürokratıyla, siyasetiyle el ele, kol kola bu memleketi daha ileriye taşımalıyız diye gayret göstermemiz lazım. Birbirimizle uğraşarak hiçbir yere varamayız ama sonuçta kendini aşan, kompleksi olmayan, hedefi, amacı bu memlekete hizmet etmek olan insanlar, bu memleketi yönetmeye devam edecek. Biz buna inanıyoruz