Siyasetin en beyefendi kişiliklerinden olan muhalefet partilerinin bile saygı duyduğu Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’in ismi Onikişubat Belediye Başkanlığı için geçiyor. 

AK Gençliğin ağabeyi konumunda olan Görgel’in isminin Onikişubat belediyesi için geçmesi siyasi kulisleri hareketlendirdi. 

2004 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra stajını Kahramanmaraş Barosu’nda yapan Görgel, siyasetin meşakkatli yolu ile o zaman tanıştı.

2002 yılında ülkede AK Parti hükümeti göreve başlamış ve 2004 yılına kadar ise Türkiye’de değişim rüzgarları kendini hissettirmişti.

Türkiye’nin gücüne güç katmak için kolları sıvayan Görgel, ilk iş olarak AK kadrolara kayıt olarak davaya olan sadakatinin ilk adımını atmıştı.

Parti ile yürüyen her aşamada yer alan Görgel, 2006 yılında İl Gençlik Kolları'nda yürütme kurulu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 

HİÇ YILMADI, DAVASINI KENDİSİNDEN ÖNCE TUTTU
Ülkenin yetişmiş gençlerinin başında gelen Görgel, yılmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmasına çalışma kattı. Geriye kalan tüm zamanını partisine, küçük bir zamanını ise işlerine ayırdı. AK Parti camiasında yıldızı parlayan, beyefendiliği ile herkesin takdirini toplayan Görgel, 2010 yılında AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. 2014 yılı Mart ayına kadar süren bu görevi başarıyla yerine getirdi. Görevindeki başarısı ile 2014 yılı Mart ayında AK Parti Kahramanmaraş il Başkan Yardımcılığı'na getirildi. 2015 yılı Aralık ayında AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığına getirilen Görgel, siyasetin her kademesinde görev alarak kurumsal bilgi birikimine sahip oldu. 
O TAM BİR DAVA ADAMI!
Yeri geldiği zaman ailesinden bile ödün vererek AK Parti camiasına hizmet eden Görgel’in ismi Onikişubat Belediyesi için geçiyor. Tabanın sıcak baktığı adaylık için resmi müracaat olmazken, AK Partinin ritüeli gereği başkan adaylığı kendisine tebliğ edilebilir. Kahramanmaraş siyasetinin belki de üzerinde hiç tartışmayacağı tek isim olan, muhalefet partilerinin bile üzerinde mutabık kalacağı derecede beyefendiliğe sahip Görgel’e AK Parti Genel Merkezinin Başkanlık için görev verip vermeyeceği ise merak konusu oldu.