CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç Onikişubat Belediyesine yönelik düzenlendiği iddia edilen yolsuzluk operasyonu ve bazı usulsüzlükler hakkında konuştu. 

Ali Öztunç Konuşmasında Şunları Söyledi:

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ

Kahramanmaraş'ta birkaç haftadır yapılan operasyonlara dikkat ile izliyoruz. Bazı kamu ve kuruluşları ve Onikişubat belediyesine yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde bazı isimler gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize de ifadelerini verdiler. Sonra gittiler savcılık ifadelerini verdiler. O ifadelere hakimim, ilk önce onu söyleyeyim. Dosyada gizlilik kararı var, ifadede neler olduğunu söyleyemiyorum. Ama biliyorum. Dosyada gizlilik kararı var olduğu için söyleyemiyorum. Şimdi söylemiyorum. Ama ne olduğunu biliyorum.

 İHBAR KABUL EDİLSİN

 Ne almış, hangi ihalelerde usulsüzlük yapılmış? Hangi araziler imara açılmış? İmardan geçirilmiş? Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda adım atmak zorundadır. Ben daha önce bir açıklama yaptım sosyal medyadan ihbar kabul edilmedi. Bu basın toplantım ihbar kabul edilsin. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı, bu basın toplantısını bir ihbar kabul etsin ve gereğini yapsın. İddialar var, ben söylemiyorum.

 İTİRAFÇI OLDULAR
Ben söylemedim bir milletvekili söyledi. O vekil ben değilim. Başka bir vekil, bir belediye başkanı açıklama yapıyor. Başka şeyler söylüyor. Bu gözaltına alınanlar itirafçı oldu. Okudum gizlilik kararı var dosyada söylemiyorum. Söyleyemiyorum şimdilik söyleyemiyorum. Gözaltına alınanlar itirafçı oldu, anlattılar isimler verdiler. Kimlerin telefona çıktığını söylediler. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bir an evvel yargı bu işi tarafsızca şeffafça yapmak zorunda. Sonuçlandırmak zorunda.

BU BASIN TOPLANTISI BİR ÇAĞRIDIR

 Dava sürüyor. Sayın başsavcılık makamına bir çağrıdır bu konuda başsavcılık olarak gereğini yapsın. Bunlar kavga ediyor vatandaş hizmet bekliyor. Evlerindeki kavga yüzünden millete hizmet gitmemeye başladı. Yazıktır! Kahramanmaraş'a günahtır. Bu millet sizin kavgamızı çekmek zorunda değil. 31 Mart seçimlerinde bu memleket size bize hizmet yapın oy verdi. Madem böyle yapacaktınız niye aday oldunuz? Açık açık soruyorum Onikişubat Belediyesine yapılan bu operasyon bir CHP'li Belediye yapılsaydı ne olurdu? O belediye başkanı açığa alır mıydı? Alınırdı! Kayyumlar gelirmiydi? Gelirdi!