Onikişubat Belediye Başkanlığı tarafından bugün yapılan kamuoyu açıklamasında 'Kendine iftira ve şantaj yolunu seçen bir sitede, Sayın Bakanımız Mahir ÜNAL Beyefendi ile Belediyemizi karşı karşıya getirmek gayretine düşen geçek dışı bir haber yapılmıştır." denildi.

Onikişubat Belediyesi site adı vermediği gibi, ilgili sitenin nasıl şantaj yaptığını ve hangi iftiraları attığını açıklamadı.

...

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi?

Sayın Bakanımız Kahramanmaraş’ımız için bir değerdir, hem ülkemiz üst düzey yönetiminde, hem de gecesini gündüzüne katarak kentimizi daha iyi noktalara taşıyacak, refah seviyesini yükseltecek, yatırım ve hizmet almasını sağlamak için çalışmalar yapmaktadır.

Belediyemizde Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizle Onikişubat’ta yaşayan kardeşlerimize daha güzel, daha yaşanabilir bir kent oluşturmak için bütün gücüyle ve özveriyle çalışmaktadır. Gören gözleri ve kalp gözleri mühürlü iftiracılar doğaldır ki, bunu çarpıtacaklardır.

Onikişubat Belediyesi ilgili sitenin hangi hizmetleri görmediğini, hangi hizmetleri haber yapmadığını, hangi hizmetleri küçümsediğini ve çarpıttığını açıklamadı. 

...

Onikişubat Belediyesi Açıklamanın devamında yine yalandan, iftiradan, şantajdan bahsetti:

"Yalan ve iftira çukuru içerisinde olan bu kurgulu yapıların ve yandaşlarının şantajlarına boyun eğmeyeceğiz ve hizmetlerimize devam edeceğiz."

Onikişubat Belediyesi yalandan, iftiradan, kurgudan ve şantajdan bahsettiği bu bölümde de ilgili sitenin adını açıklamadığı gibi, hangi haberlerinin yalan ve iftira lduğunu açıklamadı. Belediye ilgili sitenin kimler tarafından kurgulandığı hakkında da bilgi vermedi. Açıklamada nasıl şantaj yapıldığı, şantaj  yapmak için kimin kiminle görüştüğü, hangi belgeleri masaya koyduğu vs. hakkında bilgiler de yer almadı.

...

Onikişubat Belediyei Açıklamasını Şu Şekilde Bitirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sevk ve idaresinde, Hükümetimiz ve Sayın Milletvekillerimizle beraber Kahramanmaraş’ımızı bir dünya kenti ve marka şehir yapacağız.

Şehrimizin geleceği ile ilgili bir fikri ve düşüncesi olmayan bu kurulmuş şantajcılar, misyonumuzu engelleyemeyeceklerdir.''

Onikişubat Belediyesinin Açıklamanın sonunda neden Cumhurbaşkanı'ndan bahsettiği anlaşılamadı. Yine açıklamada ilgili sitenin kendilerini hangi misyonlarından engellemeye çalıştığını da açıklamadı.

...

BU ARADA SOSYAL MEDYADA PEK ÇOK KİŞİ BELEDİYENİN HABER46 SİTESİNDE YAYINLANAN VE BAŞKAN HANEFİ MAHÇİÇEK'İN CEVAPLAMASI İÇİN SORULAN SORULARI NEDEN CEVAPLAMADIĞINI MERAK ETTİKLERİNİ YAZDILAR.

HABER46'NIN ÇOK ÖNEMLİ SORULARINI CEVAPLAMAYAN ONİKİŞUBAT BELEDİYESİNİN, BİR HABERLE İLGİLİ BU ŞEKİLDE AÇIKLAMA YAPMASINDA BİR GARİPLİK VAR DENİLDİ.

HABER46 NE SORMUŞTU? İŞTE O 20 SORU:

1- Onikişubat Belediyesi’nin yeni hizmet binasının “ikmal ve peyzaj düzenlemesi” işini 15 milyon 580 bin liraya neden Özge İnşaat’a ihalesiz olarak pazarlık usulüyle verdiniz. Pazarlık için başka firmalar da davet ettiniz mi? Özge İnşaat bu ücret karşılığında hangi ikmal işlerini ve hangi peyzaj işlerini yaptı?

2- İlgili işi neden ihale yapmadan pazarlık yoluyla verdiniz?

3- Expo 2023 ile ilgili bugüne kadar kaç lira harcadınız?

4. Expo 2023’ün hangi bölümlerini yap-işlet-devret olarak hangi şirketlere, hangi şartlarda verdiniz?

5. Yap-İşlet-Devret olarak ihale edilen alanlarda Belediye araçları ve işçileri çalıştı mı? Çalıştıysa parasını aldınız mı?

6- Expo 2023 ile ilgili şu ana kadar yapılan herhangi bir borç, çekilen kredi var mıdır ve ne kadardır?

7- Expo 2023’ün bugüne kadar yüzde kaçı tamamlanmıştır?

8- Expo 2023’ün tanıtımı için 2018 yılında yaklaşık 30 milyon lira harcanmasını faydalı bir çalışma olarak görüyor musunuz? 30 milyon liranın Expo 2023’ün bitirilmesi için harcanması daha doğru bir karar olmaz mıydı?

9- Expo 2023 tamamlandığında toplam kaç liraya mal olacak?

10- Expo 2023’ün hazırlanma, ihale süreçleri ve ilgili tüm süreci kamuoyuyla paylaşabilir misiniz?

11- Bir açıklamanızda Expo 2023 için 193 günde 50 ülkeden 2 milyon kişinin Kahramanmaraş’a gelmesini bekliyoruz demiştiniz. Halâ aynı görüşte misiniz?

12- Aynı fikirdeyseniz; Yılda 16 milyon turistin geldiği, 1 milyon yatak kapasitesi olan, her gün ortalama 1000 (yazıyla bin) uçağın indiği, 2 buçuk milyon nüfuslu Antalya’da yapılan Expo 2016’yı kaç kişinin ziyaret ettiğini araştırdınız mı? Araştırdıysanız açıklayabilir misiniz? Araştırmadıysanız Expo 2023’ün fizibilitesini nasıl ve neye göre yaptınız?

13- Yine bir açıklamanızda Expo 2023’ün Kahramanmaraş’a 1 milyar doların üzerinde katma değer kazandıracağını söylemiştiniz. Halâ aynı fikirde misiniz?

14- Aynı fikirdeyseniz; Yılda 16 milyon turistin geldiği, 1 milyon yatak kapasitesi olan, her gün ortalama 1000 (yazıyla bin) uçağın indiği, 2 buçuk milyon nüfuslu Antalya’da yapılan Expo 2016’nın, Antalya’ya kaç lira katma değer sağladığı hakkında bilgi aldınız mı? Aldıysanız kamuoyuyla paylaşır mısınız?

15- Onikişubat Belediyesi kurulduğundan bu yana, yani son 5 yılda Yerel Medyaya toplam kaç lira ödeme yaptı?

16- Onikişubat Belediyesi basına ödeme yaparken hangi kriterleri göz önünde bulundurdu? Kapalı, güncellenmeyen, ziyaretçisi olmayan sitelere de ilan, reklam ya da editöryel adı altında paralar ödedi mi?

17- Onikişubat Belediyesi bir kişiye ait 3-4 siteye birden yüksek meblağlarda ödeme yaptı mı? Yapmaya devam ediyor mu?

18- İlanları verirken fayda / maliyet hesabı yaptınız mı? Yüksek meblağlarda ödeme yaptığınız haber sitelerinin faydasını nasıl ölçtünüz? Bu konuda elinizde somut veriler var mı?

19- Onikişubat Belediyei şeffaf belediyecilik gereği son 5 yılda yerel medyaya kalem kalem, hangi hizmet karşılığında ne kadar ödediğini açıklayacak mı?

20- Bu iddialarla ilgili Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Basın Müdürü ve ilgili Başkan Yardımcıları ile görüştü mü? Gerekli bilgileri aldı mı? Aldığı bu bilgileri kamuoyuyla paylaşacak mı?

CEVAP VERME KONUSUNDA MAHİR OLAN ONİKİŞUBAT BELEDİYESİNİN BU SORULARA AYRINTILI ŞEKİLDE CEVAP VERMESİ BEKLENİYOR!