İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel Onikişubat Belediyesi’ne kayyum beklentisi olduğunu söyledi. Çabukel: “Olayın üstüne gideceğiz. Burada küçük bir peyzaj ve çevre düzeni çalışmasının 15 milyon 580 bin TL tutmasını hangi akıl bize açıklayacak. Belgesi ile kanıtladığımız zaman kayyum ataması için zemin oluşacak” dedi.

Onikişubat Belediyesi yeni hizmet binasının çevre düzeni hangi inşaat firmasına verilmesi sonrası yer yerinden oynadı. Bugün ise bir köşe yazarının TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç’in ismini geçirerek köşe yazacağım demesi üzerine Güvenç’te sert bir üslup ile açıklama gelmişti. Yaşanan bu gelişmeler tazeliğini korurken günün bombasını ise İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel patlattı.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Çabukel yaşanan olaylar sonrası bir açıklama yaparak Onikişubat Belediyesine kayyum beklentisi olduğunu bunun ise çevre düzeninin 15 Milyon 580 bin TL tutması ile alakalı olduğunu belirterek: “Burada her bir Kahramanmaraşlının hakkı var. 15 Milyon 580 bin TL tutarında Türkiye Cumhuriyeti Toprakları içerisinde hangi kurumun peyzaj ve çevre düzeni düzenlemesi yapılmıştır. Bunun bir örneği yok. Gelinen noktada bu açıklamayı yapmanın uygun olacağını düşündük. Siyasi ikbal değil de şehir için yapılması gereken tek şey bu davaya sahip çıkarak belediyeyi ve şehri zarara uğratan kişi veya kişilerin ceza almasını sağlamaktır. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Oluşturduğumuz avukat topluluğu ve hukuk komisyonumuz bu işin üstüne gitme konusunda şehre borçlu olduğunu düşünüyor. Burada bir zümreyi veya kitleyi hedef almaktan ziyade şehir halkına olan borcumuzu ödemek istiyoruz. Her ne olursa olsun belediyeyi zarara uğratan kişi veya kişilerin hakim karşısına çıkması için elimizden geleni yapacağız. Ve bir kere daha yüksek sesle tekrar ediyorum. Peşini bırakmayacağız. Maksimum 1 veya 2 milyon TL tutması gereken bu bahçeye altın madeni mi ekiliyor veya dünya üzerinde olmayan bir ağaç türü mü dikiliyor? Bina maliyetini yarısı kadar tutan peyzaj ve çevre düzenini kime nasıl kabul ettirmeyi düşünüyorlar!” dedi

İŞTE O  BELGE