Bakan Eroğlu, Adıyaman'dan kara yoluyla geldiği Kahramanmaraş'ta Valiliği ziyaret etti. Girişte polis mangasını selamlayan Eroğlu, Valilik bahçesinde fidan dikti, daha sonra Valilik şeref defterini imzaladı.
     Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş'a eli boş gelmediğini söyledi.
     Kente 45 müjdeyle geldiğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:
     ''Buraya biz heybemiz dolu olarak geldik. Bunların toplam bedeli de 659 milyon TL'dir. Burada sulama, barajlar, göletler, içme suyu temini gibi yatırımlar var ve bu konuda Devlet Su İşleri'nin (DSİ) çok önemli rolü var. Kahramanmaraş'ta bu yılı ve gelecek yılı yatırımlarda hamle yılı olarak ilan ediyoruz. Toplam 45 müjdeyi veriyoruz. Kahramanmaraş bizim için çok önemli ve Kahramanmaraşı çok seviyoruz. Sadece bir kaç yatırımcı Bakanlığın kentteki yatırımı 2011 yılı sonu itibariyle 3 milyar TL'ye yaklaştı. İnşallah bu yılla birlikte 4 milyar TL'ye ulaşacak.''
     Bir kaç gündür bölgede olduğunu ve kendisine bağlı genel müdürleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Eroğlu, Bakanlığının Kahramanmaraş için planladığı çalışmaları anlattı.
     Partisinin Kızılcahamam'da düzenlediği toplantıda, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam'ın Başbakan Erdoğan'a yönelttiği, ''1000 günde 1000 gölet'' sorusunu hatırlatan Eroğlu, ''Bunun üzerine Başbakanımız bana sordu. Ben de 'hızla bitiyor' dedim. Başbakan da 'bitmezse ne olacak' diye sordu. Ben de 'bitmezse cezası neyse çekerim' dedim. Başbakan da 'darağacını Kahramanmaraş'a mı Kızılcahamam'a mı kuralım' diye latife yaptı. Ben de 'genç yaşta darağacında sallanmak istemiyorum' dedim. O bakımdan buraya gelirken tam 25 gölet ve sulama projesiyle geldik.''
     Bir basın mensubunun ''Türkiye orman bakımından korunaklı bir yapıya sahip, dünyada karbon pazarı 1 trilyon dolara ulaşıyor Türkiye bunun neresinde-'' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Eroğlu, ''Türkiye'de karbon pazarı ve küresel iklim değişikliği hakkında bir çalışma yapılıyor ve bunu şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütüyor. Karbon emisyonu bakımından Türkiye'de ormanların muhteşem bir potansiyele sahip. Türkiye'nin 186 milyon tonluk karbon emisyon potansiyeli var ve onu değerlendirmek lazım. Bir müjde vermek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Danimarka'da düzenlenen 'Küresel İklim Değişikliği Konferansı'nda, şunu teklif etti. Dedi ki; 'Fakir ülkeler var. Burada orman varlığı azalıyor. Arazi var fakat orman yok. Dünyadaki karbon emisyonunu azaltmak için Türkiye olarak biz de destek verelim. Bir fon oluşturalım' diye teklif etti. Karbon açısından ormanların çok büyük rolü var'' şeklinde cevap verdi.
     İsrail'in Gazze saldırısıyla ilgili soruya ise Eroğlu, ''Gazze'de hakikaten vahim durum var. Çok üzücü bir durum. İnsanlık dışı bu hareketlerin sona ermesini diliyoruz'' diye konuştu.
     Ziyarette Vali Şükrü Kocatepe Bakan Eroğlu'na bakır vazo hediye etti.
     Bakan Eroğlu'nun ziyaretine TBMM Başkanvekili Sağlam, AK Parti milletvekilleri Sıtkı Güvenç ve Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu da eşlik etti.