Edirne’de vatandaşlık görevini yapan yetkililer, seçimin bütün ülke ve millete hayırlı olmasını dileyerek halkın iradesine vurgu yaptı.

Tüm ülkede seçmenler, kendilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde temsil edecek milletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidiyor.
Oy verme işlemi sabah saat 08:00’de başladı. İnsanlar vatandaşlık görevini yapmak için sandık başlarına akın etti.

Edirne’de vatandaşlarla birlikte yetkililer de sandık başına giderek oylarını kullandı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu İlkokulu’nda, Belediye Başkanı Recep Gürkan İlhami Ertem Lisesi’nde, AKP Edirne 1. Sıra milletvekili adayı Şemsettin Emir ise Yüksel Yeşil İlkokulu’nda oyunu kullandı.

Oy verme işleminin ardından bir açıklama yapan Vali Şahin, liderlerin yaklaşık 4 aydan bu yana seçim meydanlarında haykırdığını ifade ederek şu an da ise haykırma sırasının vatandaşlarda olduğunu söyledi. Vatandaşın vereceği kararın tüm ülkeyi etkileyeceğini ifade eden Şahin, “Bu doğrultuda 54 milyon seçmen bugün oy kullanacak. İlimizde de 304 bin seçmen 584 sandıkta oylarını kullanacaklar. Vatandaşın kararına hepimizin saygı duyması lazım. Cumhur ne derse o olur, halk ne derse olur. Halkın kararı bizim için başımızın üstündedir. Ben hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. Bugün Türk demokrasisi açısından önemli bir gün olduğuna vurgu yapan Gürkan, “Milletimiz iradesini bir kez daha sandığa yansıtacak. Demokrasiye inanan ve demokrasiyle göreve gelmiş insanlar olarak sandıktan çıkan bütün sonuçlara hepimiz saygılı olacağız. Milletimiz için hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

AKP Edirne 1 sıra Milletvekili Adayı Şemsettin Emir ise oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, Adana ve Mersin’de meydana gelen olaylar dışında seçimin demokratik bir olgun içerisinde geçtiğini ifade ederek seçimlerin ülkenin yarınları, geleceği için hayırlı olmasını diledi.