Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul eski Milletvekillerinden Onur Öymen Meclis'e girip Atatürk'e saldıranların da her şeyi ona borçlu olduğunu söyledi.

CHP Bafra İlçe Başkanlığını ziyaret eden Onur Öymen'in de katıldığı ve kadın kolları ile parti teşkilatınca düzenlenen toplantı partili milletvekili aday adaylarının iştirakiyle gerçekleşti. Onur Öymen burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, Türk kadınına siyasi haklarını 1930'da verdirdiğini, Cumhuriyetin kadın hakları konusundaki kazanımlarını bir yandan da Türk kadınının bugün dünya kadınları arasındaki yerini değerlendirmek gerektiğini belirtip, "Meclis'e girip Atatürk'e saldıranlar da, her şeyi ona borçludur. Atatürk Türkiye'de kadınlarımıza bu hakları verdiğinde, Fransa 1944'de,İtalya 1946'da, Japonya 1945'de,İsviçre 1971'de, Yunanistan 1952'de, Çin 1947'de kadınlara bu hakları bizden nice yıllar sonra vermiştir. Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmenin yollarını bulmalıyız." dedi.

CHP Bafra ilçe Kadın Kolları Başkanı Selma Devrim ise bir ülkede hukukun üstünlüğü yoksa, gerçek demokrasi yoksa, insan haklarının da olmadığını belirtip, "Kadına nasıl davranıldığı, insana verilen önem ve değerin ölçüsü olduğu kadar, demokrasinin ulaştığı düzeyin de göstergesidir. AKP İktidarının iş başına gelmesiyle birlikte Türkiye'de kaygı verici gelişmelere karşı karşıya kalınmıştır. Kadın cinsiyeti konusunda hükümetin yetersizliğini duyarsızlığını hepimiz biliyor, görüyoruz. Kısa bir süre önce vahşice, barbarca katledilen Özgecan Kızımızın acısı hala kalbimizi yaralıyor. Bu iktidar döneminde kadınları ikinci sınıf gören bir zihniyet ülkemizde egemen olmaya başlamıştır. Kadınların hak ve özgürlükleri konusunda geri gidişten hepimiz derin kaygı duymaktayız. Kadınların karşılığı fiziki saldırılar ve tecavüzler artarken, nasıl çözümleneceği konusunda eğilmek yerine; üniversite gibi üst düzey kurumlarda toplumu yönlendiren adının başında profesör unvanı bulunan kişilerin kadını hedef gösteren sözleri kaygı vericidir." şeklinde konuştu.

Aday adayları Şaban Sevinç, Cengiz Sezgin ve Şevki Yılmaz da yaptıkları konuşmalarda, Bafra CHP olarak halkın kendilerine duydukları güven ve değere bağlı olarak hizmet yarışını sürdüreceklerini ve başarılı olacaklarını dile getirdiler.