Özbolat, bir pastanede düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçimlerine çok az bir zaman kaldığını anımsatarak, seçimlerin ülkenin dış politikasına yön vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini, bu nedenle yapılan kampanyalarda siyasi partilerin değil adayların icraatlarını anlatmasının daha doğru olacağını ifade eden Özbolat, adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, rakibi Recep Tayyip Erdoğan karşısında kendi bütçesi ve imkanlarıyla yarıştığını savundu.

Türkiye'nin dış politikada iflas ettiğini öne süren Özbolat, IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin AK Parti hükümetinin yanlış politikaları sonucu doğduğunu ileri sürdü.

Musul'da rehin alınan konsolosluk görevlilerinin durumlarında halen bir gelişme olmamasının manidar olduğunu dile getiren Özbolat, şöyle konuştu:

"1980'li yıllarda Filistin'e gidip savaşmak isterken yakalandım. Bir çok arkadaşımız da Filistin'de şehit olmuştur. Filistin herkesin desteğini alarak devlet olmuşken, ne yazık ki bugün en az desteği veren Araplar olmuştur. İsrail'den devlet nişanı alıp, İsrailliler'in 'sana verdiğimiz nişana layık değilsin' diyene kadar başbakanın o nişanı vermemesi de çok ilginçtir. Bizim cumhurbaşkanı adayımız da Filistin halkına verdiği katkıdan dolayı Mahmut Abbas tarafından nişana layık görülmüştür. Sahte kabadayılıklarla İsrail ile olan ilişkilerini örtmesi mümkün değil. Siyaset onurlu erdemli bir yarıştır. Ömür boyu bir yerde seçim kazanmak dönemi kapanmıştır. Bunun Türkiye'de çok örneği de vardır. CHP bugüne kadar girdiği seçimlerde aldığı oyların üzerinde oy alarak siyasetine devam ediyor. Ayrıca İhsanoğlu'nu sadece CHP değil başta MHP olmak üzere 13 siyasi partiye gönül verenler destekleyecekler. Hiç merak etmeyin Ekmeleddin İhsanoğlu önümüzdeki seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanıdır." 

Özbolat, yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminin galibi kim olursa olsun Türkiye'de erken seçimin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda, İl Başkanı Esat Şengül'de hazır bulundu.