AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, "Mesele rahibi verme meselesi değil. Mesele rahibi verme meselesi olsaydı, bu çoktan çözülürdü." dedi.

Özdemir, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık-Sen) Kahramanmaraş Şube Başkanlığı'nın 6. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yaşanan ekonomik sorulara yabancı olunmadığını söyledi.

Dünyadaki küresel güçlerin ellerindeki para gücüyle Türkiye'ye istediklerini yaptırmaya çalıştıklarını belirten Özdemir, "Mesele rahibi verme meselesi değil. Mesele rahibi verme meselesi olsaydı, bu çoktan çözülürdü. Bizim kendi hukuk sistemimiz var. Biz kendi hukuk sistemimizle onlara bir cevap verir bir mesaj gönderirdik, onlar da bunu alırdı." diye konuştu.

Özdemir, Amerika'nın politikasının altın araması yapanlara gibi olduğunu, önce eleği suya daldırdığını ve salladığını daha sonra altın mineralleri tek tek topladığını gibi bazı ülkelerde karışıklıklara sebep olduğunu dile getirerek, sözleri şöyle sürdürdü:

 "Amerika, önce orayı karıştırıyor. Önce ülkeyi seçiyor sallamaya başlıyor, orada karışıklık oluyor. Sonra içinden alacakları alıyor. Petrolse, petrol, altınsa altın, kıymetli madense kıymetli maden alıyor, sonrada döküyor, yerle yeksan ediyor. Şimdi ısrarla bunu bizde deniyor. Gezi Olayları'nda denediler, 15 Temmuz'da denediler, resmen bir ekonomik savaş yaparak deniyor. Amerika'nın bu işten vazgeçip şunun farkında olması lazım, önce Sultan Alparslan'ın ve Fatih Sultan Mehmet'in kim olduğunu bilmesi lazım, son olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın kim olduğunu görmesi lazım, ondan sonra bizimle uğraşsın, yoksa biz bu oyunu bozarız."   

Sağlık-Sen 6. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Bünyamin Mutlu Demirci tek listeyle adaylığını açıkladı.

Kongreye, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve üyeler katıldı.