AK Parti milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, engelliler haftası münasebetiyle Berksoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen programa katıldı. Engellilere yönelik önce sosyal yardımlar olmadığına dikkat çeken Mehmet Özhaseki, sosyal yardımların artarak devam edeceğini belirtti ve “Engellilerimiz için seferber olacağız” dedi.

Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programa Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra engelli öğrenciler, aileleri ve eğitmenler katıldı. Burada yaptığı konuşmada ailesinde engelli bir birey bulunanların bir imtihanda olduğunu ve imtihanı iyi vermeleri halinde cennete bir adım daha yaklaşmış olacaklarını dile getiren Özhaseki, “Kendisi veya yavrusu engelli olanlar için yeni bir hayat başlıyor. Elbette olmaması için her türlü tedbir alınacak ve tedaviler yapılacak; ama eğer yaşıyorsak böyle bir durumu bunu kader olarak görmek lazım. Bu dünyaya gelirken dilekçe ile gelmiyoruz ve dilekçeyle gitmiyoruz. Yüce takdir bizi dilediği bir tarihte ve dilediği bir şekilde dünyaya getiriyor. Bu dünyada da karşımıza birçok olumlu veya olumsuz olaylar çıkabiliyor. İmtihan da burada başlıyor. Engelli bir yavrusu olan imtihanı iyi verir ve üzerine düşeni iyi yaparsa cennete en önemli adımı atmış oluyor. Ben böyle görüyorum” dedi.

Yöneticilere düşen görevin engellilere sahip çıkmak olduğunu ifade eden Özhaseki, “Bunun için devlet olarak imkanları seferber etmemiz gerekiyor. Eskiden engellilere hiç yardım edilmezken son 10 yıldır pek çok yardım yapılıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Devlet olmazsa huzur ve birlik olmaz. Bunun yanı sıra istikrar olmazsa büyüme, büyüme olmadığı takdirde de sosyal yardımlar olmaz” diye konuştu.

Özhaseki daha sonra engelli çocuklarla sohbet ederek, onlarla ve aileleriyle fotoğraf çektirdi.