Paşaköşkü Mahallesi'nde Demokrasi ve Emek Platformu ile KESK tarafından oluşturulan "Kobani ile Dayanışma Çadırı"nı ziyaret eden Çalık, Kobani'den Malatya'ya gelen Sabiha Avdo ile bir süre sohbet etti.

Malatya'ya gelen Kobanililer hakkında bilgiler alan Çalık, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kobanililer için gerekeni yapacağını söyledi. 

Çalık, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Suriye'den gelen misafirlerle çadırda bir araya geldiklerini belirterek, "Malatya'da şu anda 10 bin kişilik konteyner kentimiz var. Burada, Suriyeli, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz barınıyor" diye konuştu.

"Kobani'de zulüm gören, sıkıntı yaşayan bütün Kürt kardeşlerimizin başımızın üzerinde yeri var" diyen Çalık, "Kobani'den gelen Suriyeli kardeşlerimiz şehrin farklı yerlerinde oturuyor. Evlerimize yerleşmiş vaziyetteler ama biz gerekli görüşmeleri yapıp, daha sağlıklı mekanlar oluşturalım istiyoruz. Bununla ilgili buradaki Suriyeli kardeşlerimizle de görüştük. İnşallah, Kobanili kardeşlerimizi de Malatya'da misafir olarak ağırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kobani'den Malatya'ya yaklaşık 2 bin 500 kişinin geldiğini belirten Çalık, "450 ailenin Malatya'da olduğu biliniyor. Yaklaşık 2 bin 500 civarında misafirimiz var. Beydağı Konteyner Kent'te verdiğimiz hizmet gibi, bütün Kürt kardeşlerimize de hep beraber hem sağlık ve eğitim hizmeti hem de iaşe desteğini hükümet olarak verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kobani'den yeni gelen Sabiha Avdo ise yetkililere teşekkür etti.

Ziyarette, Malatya Vali Yardımcısı Latif Memiş, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu da yer aldı.