CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararını eleştirerek, "Parti olarak evlerine helal kazanç götüren köylünün, çiftçinin, işçinin ve emekçilerin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

İlgezdi, partisinin Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen il danışma meclisi toplantısında, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararına değindi.

Türkiye'nin büyük bir yol ayrımında olduğunu belirten İlgezdi, şöyle konuştu:

"Bu yol ayrımını ya lehimize çevireceğiz ya da sahiplenmezsek ülkemizin geleceği çok karanlık bir yöne gidecek. Bugün ülkemizdeki tabloyu doğru değerlendirip doğru yol almamız lazım. Bizlere Cumhuriyet Halk Partisi olarak bize düşen görev bu karanlığı yok etmek ve ülkemizdeki aydınlık yolları yeniden açmak olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte biz umutsuz olmamalıyız diye düşünüyorum. Çünkü çok önemli bir 'hayır' bloku var elimizde. Bu noktada biz Cumhuriyet Halk Partililere var olan 'hayır' bloğun umudunu, mücadelesini diri tutmak düşüyor. Biz birleşe birleşe kazanacağımıza inanıyorum. Bizler gerçekten bir hürriyet kavgası veriyoruz. Bu kavgayı da kazanmak zorundayız." 

Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç da 2019'da yapılacak seçimlerin önemine dikkati çekti.

2019'de herkese sandık başında önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Öztunç, "2009'da sandıkların başında her birimiz Çanakkale'deki askerler gibi bekleyeceğiz. Çünkü 2019 seçimleri de bir nevi 18 Mart Çanakkale Zaferi gibi olacak." ifadelerini kullandı.