CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, AK Parti'nin 7 Haziran'da Cumhuriyet'i tasfiye etme girişimine her sorumlu vatandaşın sandığa giderek dur demesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyeti korumak için 7 Haziran'ın son seçim olabileceği uyarısında bulunan Öztürk, 7 Haziran'ın ülkenin geleceği ve gelecek nesillerin özgürce yaşaması için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.

Parti binasında yaptığı açıklamada Öztürk, siyasi iktidarın, 17-25 Aralık'ta bakan çocuklarının ayakkabı kutuları ve çelik kasalardaki yolsuzluk, hırsızlık ve talanı örtbas etme adına Meclis'teki çoğunluk gücüne bağlı çıkardığı antidemokratik yasalarla kendi yargısını oluşturduğuna dikkat çekti. Öztürk, iktidarın, kendisine muhalefet edenleri de susturma ve cezalandırmak için sulh ceza hakimliklerini ihsas ederek toplumu susturmaya çalıştığını ifade etti. Ayrımcılığın, adam kayırmanın, torpilin, bendensin tutumunun, sınavsız yerleştirme ve ötekileştirmenin AK Parti iktidarı döneminde zirveye ulaştığını vurgulayan Öztürk, kin, nefret, öfke, husumet, ayrıştırma, yok kabul etme, yok etme ve ötekileştirme siyasetinin ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini kaydetti.

İktidarın iç güvenlik paketini yasalaştırarak kendisine muhalefet eden binlerce kişiyi gözaltına almayı hedeflediğini vurgulayan Öztürk, vatandaşlara şöyle seslendi: "AKP iktidarı ömrünü tamamlamıştır. Siyasi iktidar sıfır sorun diyerek başladığı dış politikada, ülkemizi komşularının hepsiyle sorunlu bir ülke haline getirmiştir. Ülkeyi yönetenlerin dünyada inandırıcılığı kalmamıştır. Bu iktidar 7 Haziran'da sandığa gömülecektir. Onun için hepsini şimdiden korku sardı. Adamların tek derdi ülkeyi tek adam yönetimine götürmek. İç güvenlik paketi yasalaşırsa ülkemiz resmen polis devleti olur. Zaten parti devleti oldu. Siyasi iktidar, parti devletine geçişi okul müdürü atamalarında yandaş sendika eliyle yaptı. Atamalar liyakate göre değil, siyasi iktidarın adamlarının belirlemesine göre yapıldı. AKP'nin demokratik cumhuriyeti yok etme ve tasfiye etmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemizde her türlü hukuksuzluğu yapanlar eninde sonunda yargı önüne çıkarak hesap verecek. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugün yargıyı kuşatarak sulh ceza hakimliklerini Demokles'in kılıcı gibi kullananlar bağımsız yargıdan kaçamayacak."