CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, ülkenin, kurbanlık ve samanı ithal eder hale gelmesinin 13 yıllık AK Parti iktidarının tarım ve hayvancılığının iflası olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 13 yıl içinde topluma üretmeden tüketmeyi empoze ettiğini belirten Öztürk, "Ülkemiz bundan 25 yıl öncesine kadar dünyada tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten ilk 10 ülke arasındaydı. 13 yıllık AK Parti iktidarında ise saman ve kurbanlık hayvan ithal eder hale geldik." dedi. İthal kurbanlıkların en fazla yerli üreticiyi vuracağını belirten Öztürk, girdi maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle Manavgatlı üreticinin bir Alman, bir Hollandalı ve bir Macaristanlı büyükbaş yetiştiricisiyle rekabet etmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Avrupa Birliği(AB) ülkeleri kendi üreticisine her türlü desteği verme yanı sıra üretimden pazara, pazarda rekabet koşulları ve kaba yem açığının giderilmesi adil piyasa oluşturmada altyapı oluşturduğunun altını çizen Öztürk, "Bizde ise üretici beslediği büyükbaş hayvanın yem parasını karşılamakta zorlanıyor. Macaristan'da bir üretici bir kilo yemden 2 litre ve üstü verim alırken bizde ise bir kilo yeme bir litre süt alıyor. Devletin verdiği teşvikler üreticinin daha cebine girmeden bankamatikten çekmeden eriyor. Ülkemizde son 7 yıl içinde tarım ve hayvancılıkta girdi maliyetleri yüzde 400 arttı. Böyle olunca üretici damızlık düvelerini kasaba vermek zorunda kaldı. " ifadesinde bulundu.