Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, Türkiye'nin önünü açacağını söyledi.

Pakdil, Afşin ilçesindeki "evet" ofisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da vatandaşların, yürütmenin tek bir merkezde toplanması ve 18 maddelik anayasa değişikliği için sandık başına gideceğini belirtti.

16 Nisan'da vatandaşların desteğiyle çıkacak "evet" ile ülkede birlik ve dirliğin sağlanacağını dile getiren Pakdil, "Evet yönünde milletimizden destek istiyoruz. Demokrasilerde esas olan milletin kendisidir. Kararı millet verir. Bütün demokratik ülkelerde zaman zaman referandumlar olur. Geçmişte ülkemizde 1982 Anayasası'nda getirilen yasakların kaldırılması için referanduma gitmiştik.

Bundan sonraki süreçte Türkiye daha çok referandumla karşı karşıya kalabilir. Çünkü kararı milletin kendisi verecektir. Anayasa değişikliğinde daha tarafsız, daha bağımsız bir yargıyı ön görüyoruz. AK Parti olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda halkımızın teveccühünü gördük. İnşallah 16 Nisan akşamında sandıklardan 'evet' çıkar."

Pakdil, Avrupa ülkelerinin, Türkiye'nin içişlerine müdahil olmasının ve çifte standart uygulamasının doğru olmadığını kaydetti.

Türk bakanların Avrupa'da gurbetçilerle buluşmaları engellenirken, terörle iç içe girmiş örgütlerin "hayır" kampanyalarına destek vermesini talihsizlik olarak değerlendiren Pakdil, "Terör örgütlerine ve yandaşlarına bu kadar müsamahakar olmaları kabul edilebilir değildir. Bunların hepsini 16 Nisan'da sandıkta değerlendirecektir." dedi.

Pakdil, konuşmasının ardından, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türk Kahraman ile esnafları ziyaret ederek, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına ilişkin destek istedi.