Pakdil, esnaf ziyareti sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Niğde'nin Ulukışla ilçesi yakınlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Adem Çoban ve astsubay Adil Kozanoğlu ile kamyon şoförü Yaşar Turan'ın ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Pakdil, şunları söyledi: 

"İçeride ve dışarıda bir kısım güçler, Türkiye'yi karıştırmak, istikrarını bozmak ve huzurunu kaçırmak için büyük gayret içerisindeler. Türkiye olarak çok dikkatli olmamız gerekiyor. Seçim sürecinin sonuna geldik, önümüzde bir haftalık zaman var. Bütün bunlar hem seçim sürecine yönelik olarak yapılan provokasyon hem de Türk milletinin huzuruna ve birliğine kastedilmiş olan olaylardır. Dolayısıyla Türk milleti olarak bize düşen görev, huzurumuzu ve istikrarımızı bozacak olan olaylara gerekli tepkileri vermektir. İnanıyorum ki bir hafta sonra yapılacak olan seçimlerde Türk milleti, istikrarın, huzurun, çözüm önerilerinin, barışın ve kardeşliğin yanında olacaktır. Buradan ortaya çıkacak sonucun toplumumuzu ve milletimizi son derece rahatlatacağına inanıyorum."

Pakdil, Silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin kısa süre içerisinde ele geçirilmesinin sevindirici bir durum olduğunu ifade etti.

Sorgulamalar neticesinde saldırının amacının öğrenilmeye çalışılacağını dile getiren Pakdil, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin huzuruna bir kasıt vardır. Bunlar ortaya çıkaracaktır. Ama asıl dikkat edilecek olan husus, Allah korusun bu saldırıları, provokasyonları ve terör olaylarını bir kısım çevreler çoğaltmak isteyebilir. Bunlara karşı güvenlik güçlerimiz teyakkuz durumundadır. Eldeki bütün imkanları kullanıyorlar. Bizlerin de vatandaş olarak çok dikkatli olması, bu tip huzurumuzu ve istikrarımızı bozacak olaylara karşı temkinli bulunması  gerektiğine inanıyorum."