Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Referandum haline getirilen bu seçimlerde AK Parti'ye bütün gücünüzle destek vermenizi istiyoruz" dedi.

Pakdil, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, AK Parti'ye yeni Türkiye'nin geleceği için oy istediğini söyledi.

Yerel seçimlerin amacının dışına çıkartılarak bir referandum havasına dönüştüğünü dile getiren Pakdil, şunları söyledi:

"Bu seçim başbakanımızın da söylediği gibi bir istiklal, bir istikbal seçimi haline getirildi. Bu nedenle sizlerden referandum haline getirilen bu seçimlerde AK Parti'ye bütün gücünüzle destek vermenizi istiyoruz. Buradaki tablo bizim bu isteğimizin tamam anlamını taşıyor."

AK Parti iktidarıyla her alanda yapılan hizmetlerle yeniden ayağa kalkan Türkiye'nin önünün kesilmemesi için vatandaşlara 30 Mart'ta büyük görev düştüğünü dile getiren Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçmiş dönem içinde MHP'nin de iktidar olduğu dönem içerisinde olduğunu bir konuyu anlatayım mı?  İlköğretim çağına gelmemiş yani 15 yaşına ulaşmamış bir çocuk kendi kitabını okuması ve kendi dini bilgilerini alması yasaktı. Onu yapanlar fişleniyordu. Bu yasağı AK Parti hükümeti kaldırdı."

AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, yeni bir Elbistan yeni bir Kahramanmaraş için güçlü bir desteğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Artık bütün ilçelerde olduğu gibi Elbistan halkına iki belediyenin hizmet vereceğini ifade eden Erkoç, "Artık daha güçlüyüz. Bundan sonra daha çok hizmet, daha fazla yatırım ve işçi alımı olacak. Büyük bir dönüşüm var. Kahramanmaraş'a ne hizmet yapılıyorsa, Elbistan'a ve diğer ilçeleri de aynısı yapılacak. Kahramanmaraş'ın geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Bu seçim çok önemli. Bu yerel seçimdi ancak güçlü Türkiye'yi hazmedemeyenler, istikrar ve huzur ortamını istemeyenler bunu farklı havaya soktu" diye konuştu.

Erkoç, barış ortamını kabullenemeyenlerin bu seçimleri bir fırsat bilerek güçlü Türkiye'yi yok etme gayreti içerisinde olunduğunu belirterek, " Uluslararası güçler ve onların Türkiye'deki yerli işbirlikçileri her zaman problem yarattılar. Şimdide bu uluslararası güçler paralel yapıyı kullanıyor" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve Belediye Başkan adayı Durmuş Küçük'ünde konuşma yaptığı mitinge, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.