Eğitim-Bir-Sen İlçe Teşkilatı'nca Türkoğlu ilçesinde düzenlenen etkinlikte öğretmenlerle bir araya gelerek, sıkıntı ve ihtiyaçlarını dinleyen Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin çözüm süreci ile ilgili bütün enstrümanlarını kullandığını söyledi.
     ''İktidar olarak hedefimiz, çözüm sürecinin olumlu bir şekilde neticelenmesi'' diyen Pakdil, temel hedeflerinin Türkiye'de akan kanın durdurulması olduğunu vurguladı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi ''müzakere edilmesi gerekenle müzakere, mücadele edilmesi gerekenle mücadele'' edildiğini anlatan Pakdil, şöyle devam etti:
     ''Bu süreçte birilerinin ifade ettiği gibi 'efendim, eylemsizlik olsun, silahlar bırakılsın' anlamında bir yaklaşım içerisinde değiliz. Çünkü devletin güvenlik güçlerinin silahlı olması, silah taşıması dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de normal ve doğaldır. Burada silahları bırakacak kişiler teröre bulaşmış olan, 'terörist' tabir ettiğimiz kişilerdir. Türkiye'nin bu barış sürecinin neticelenmesine ihtiyacı var ve neticelendireceğiz. Bu hususta herhangi bir taviz söz konusu değil.
     Er veya geç mutlak başarıya ulaşacağız çünkü bu işin çözümü, Türkiye'nin dünya milletler ailesi içerisinde ön sıralardaki yerini almasını gerektiren husustur. Birilerinin aldatması, yalan yanlış konuşması bizi yollumuzdan çeviremeyecek. Çünkü bizler ülkemizin birliği, dirliği ve bütünlüğü için çalışıyoruz.''
    
     -Suriye'deki olaylar-
    
     Pakdil, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'i ''Türkiye ve Katar'a baskı yapılması durumunda Suriye'deki şiddet olaylarının duracağı'' yönündeki açıklaması nedeniyle eleştirdi.
     Türkiye'nin muhaliflere herhangi bir silah desteği sağlamadığını, sadece olaylardan kaçan insanlar için insani yardım yapıldığına dikkati çeken Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Türkiye'nin bu insanları sınırdan geri çevirmek gibi bir lüksü olmaz. Bu hem İslami hem de insani bir görevdir. Biz bu görevi yerine getiriyoruz. Şu anda kendi halkına karşı savaş ilan etmiş, tüm gücü ile halkına bomba yağdıran Esed rejimine destek verenler, o destekleri gözden geçirsinler. Verdikleri desteği geri çekerlerse zaten rejim kendiliğinden çökecek ama Türkiye'nin yaptığı insani görevleri başkaları yapmıyorsa ve 'Türkiye de bu insani görevi yapmasın' diyorlarsa, kusura bakmasınlar. Ülkemiz bu anlamda İslami, insani, vicdani ve ahlaki görevlerini yerine getirmeye devam edecektir.
     Türkiye'nin bu anlamda kimseden ahlak dersi almaya ihtiyacı yoktur.''