Pakdil, Afşin Kaymakamlığı'nda, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlarla yaptığı toplantıda, AK Parti iktidarının 10. yılını geride bırakarak 11. yılına girdiğini anımsatarak, Türkiye'nin her geçen gün ileriye gittiğini söyledi.
     ''Eskiden hayal gibi gözüken bir çok hizmet artık olağan hale geldi'' diyen Pakdil, şunları kaydetti:
     ''Sağlık hizmetlerini düşününüz. Şuanda bu ülkede, her insanın sağlık sorunlarını çözmek için başvurabileceği bir merci var. 2003 yılının başını hatırlarsanız, değişik hastaneler vardı. Bu hastanelerin bir araya gelmesi için yasal düzenleme yapmak istediğimizde o dönemde tabiri caizse kıyametler kopmuştu. Bugün itibarı ile bu gerçekleşti. Şuanda bir kamuoyu yapsanız, sağlık hizmetlerinden dolayı insanlara memnuniyetlerini sorsanız, en üst düzeyde çıkar.''
     Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin bölgenin turizm değeri için önemine vurgu yapan Pakdil, Eshab-ı Kehf'in Kahramanmaraş ve Afşin için önemli bir tarihi konumunun bulunduğunu aktardı.
     Afşin-Elbistan bölgesinin Türkiye'nin önemli maden yataklarının bulunduğunu dile getiren Pakdil, bölgede 12 milyar dolarlık bir yatırımın yapılacağını, bunun bölge için önemli bir istihdam kapısı olacağını vurguladı.
     Afşin Kaymakamı Faik Arıcan ise ilçeye yapılan yatırımlar ve ilçenin genel sorunlarına ilişkin bilgi verdi.
     Toplantıya, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile partililer katıldı.