Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Suriye, Somali, Pakistan, Afganistan ve Irak'taki şiddet olayları, intihar saldırıları sebebiyle İslam aleminde gözyaşının hâkim olduğunu belirterek, İslam âlemine Ramazan ayı ve sonrasında gelen Ramazan Bayramı boyunca sükûnet ve sakin olma çağrısında bulundu. Pakdil, "Hangi sebepten dolayı birbirimize toplumsal şiddet uyguluyor ve saldırılarda bulunuyoruz. Tüm anlaşmazlıklar hiç olmazsa mübarek Ramazan ayında sona erdirilmeli ve tefekkür etme zamanı kazanmalıyız. Tüm bu akan gözyaşlarının arkasında küresel güçler bulunuyor, bunu niye görmek istemiyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Göksun Belediye Başkanı Doç. Dr. Ramazan Hurç geniş katılımlı bir iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, partililer ve Göksunlular katıldılar. Pakdil ve beraberindekiler iftar öncesi Göksun esnafını ziyaret ederek, esnafın sıkıntılarını dinledi.

Küçük ilçelerin ve kırsal yerleşim bölgelerinin hızla kalkınması gerektiğini, bunun alt yapı çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, bir ülkenin kalkınmasında en önemli unsurun istikrar olduğunu söyledi. Pakdil açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İNSANİ YARDIMDA DÜNYADA 4. SIRADAYIZ”

“Türkiye sürekli büyüyen bir ivme göstermekteydi. Önce Suriye olayı, sonra Mısır'da yapılan darbe ister istemez büyümemizi etkileyecektir. Fakat Türkiye güçlü ekonomisi ile tüm bu sıkıntılardan aşacak güçtedir. Türkiye her zaman mazlum insanların yanında oldu. Zulümlerden kaçanlar Türkiye'yi sığındı. Birinci Körfez savaşında Halepçe katliamından kaçan yaklaşık 500 bin kişiye Türkiye sahip çıktı. Bugün de Suriye sınırından gelenlerin sayısı yüzbinlerle ifade ediliyor. Dünya İnsani Yardım Raporu'na göre 2012 yılında Türkiye insani yardım konusunda dünyada 4. sırada yer aldı. 2012 yılında yardıma ihtiyacı olan ülkelere ve insanlara 1 milyar dolar yardımda bulunduk. Türkiye'nin uluslararası platformda insani yardım konusunda en önemli aktörlerden biri haline geldi.

Türkiye'nin güçlü ekonomisi bölgedeki istikrar ve değişim için çok büyük önem taşımaktadır. Bölgede istikrar istemeyen ülkeler, Türkiye'nin güçlenmesini istememektedirler. Yalnız herkes görmüştür ki, tüm engellemelere rağmen Türkiye büyümeye, birlik ve beraberliğini sürdürmeye devam ediyor. İslam âlemindeki karışıklıklara ve iç savaşlara bir göz attığımızda bu durum daha iyi anlaşılacaktır. Bizim inancımızda bir karıncaya bile zarar verilmezken, mezhep savaşı adı altında kardeşlerimiz öldürülüyor. Üstelik tüm bunlar Ramazan ayında da devam ediyor. Herkesin oturup yeniden düşünmesi ve bu oyunlara gelmemesi gerekiyor.”

 “HATAY'IN ANAVATANA KATILMASI”

Öte yandan Hatay'ın Anavatana katılmasının 74. Yıldönümünü kutladıklarını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Bu katılım milli birlik ve bütünlüğümüzü güçlendiren, ülkemizi uluslararası alanda saygın kılan bir adımdır. Bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın bir göstergesidir. Böyle bir günde ülkemizin birliğini, dirliğini bozmaya, kardeşi kardeşe düşürmeye asla müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunları bozmaya gücümüz vardır” şeklinde konuştu.

Hatay'ın Türkiye'ye katılmasında Hataylılar ve onların iradesini hayata geçiren Bağımsız Hatay Parlamentosu'nun tarihi kararının çok önemli olduğunu, bu kararın ne kadar isabetli olduğunun ise günümüzde ortaya çıktığını sözlerine ekleyen TPB Genel Başkanı Pakdil, “Hataylıların Anavatanla bütünleşme konusundaki kararlılığını ve özgür iradesini ortaya koyan bu kararın, milletimizin hedeflerine emin adımlarla yürümesi bakımından önemli bir merhaleyi oluşturduğu muhakkaktır. Son aylarda bu ilimiz üzerinde oynanmak istenen oyunlar, Suriye'deki iç savaşın olumsuzluklarını kullanmak isteyenler bulunmaktadır. 74 yıldır huzur içerisinde yaşayan Hataylıların huzurunu bozmaya, dolayısıyla ülkemizin huzurunu bozmaya kimsenin gücü yetmez. Bunu hem halkımız, hem de devletimiz müsaade etmeyecektir” diyerek açıklamasını tamamladı.