Pakdil, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat "Postmodern Darbesi"ni, halkın iradesine rağmen zor kullanılarak yönetimin ele geçirildiği acı bir dönem olarak nitelendirdi.

28 Şubat'ın sadece seçilmiş siyasetçileri değil, vatandaşa, memura, iş dünyasına ve öğrencilere yaptığı zulümlerle her zaman hatırlanacağını vurgulayan Pakdil, şunları kaydetti: 

"28 Şubat'ın özellikle ekonomiye vurduğu darbe, 2001 krizinin oluşumuna zemin hazırlamıştır. 28 Şubat, millet olarak asla unutmamız gereken bir tarihtir. Milli iradenin gasbedildiği, milletin çocuklarının ve yarınlarının heba edildiği acı bir tarihtir. Dün 28 Şubat'ta sahneye çıkanlar, bugün seçilmiş bir iktidarı başka türlü imkanlarla köşeye sıkıştırma gayreti içindeler. Türkiye bu tabloları 1960'tan beri yaşıyor. Bunların bu ülkeye hiçbir faydası yok. Bir daha o günleri yaşamamak için milli iradeye, demokrasiye sahip çıkmamız gerekir."

28 Şubat dönemimde mağdur olan bütün kesimlere AK Parti iktidarı ile iadeiitibar verildiğini belirten Pakdil, 28 Şubat sürecinde üniversite kapıları yüzlerine kapatılan çocukların, onurlu bir şekilde sabırla direndiklerini, çok çalışarak da bugün ülkeyi yönettiklerini dile getirdi.

Pakdil, ülkenin iktidarında 28 Şubat döneminin mağdurlarının bulunduğuna dikkati çekerek, "Bu yetkiyi onlara kimler verdi? Millet verdi. Demek ki millet doğruyu görüyor, görebiliyor. Bizim milletimiz de burada demokrasinin o çerçevesi içerisinde hakkı sahiplerine teslim ediyor" ifadesini kullandı.