Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Afşin Belediyesi ve şehir esnafını ziyaret etti. Pakdil'i Afşin Sanayi ve Ticaret Odasında Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can ve ekibi, Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odasında da Başkan Mehmet Kurt ve yönetimi karşıladı.

Afşin Sanayi ve Ticaret Odasını ziyaret eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Oda Yönetim Kuruluna seçilen Bekir Sıtkı Can ve ekibine başarılar diledi. Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için sanayi ve ticaretin gelişimine büyük önem verdiğini ifade eden Pakdil, "2023'ün hedeflerine ulaşacağımızı da 10'uncu beş yıllık kalkınma planında netleştiriyoruz. Burada yenilikçilik kavramına çok daha fazla önem vereceğiz. Diğer taraftan insan kaynakları, şehirleşme ve bölgesel politikalar önümüzdeki dönem çok önemli olacaktır" ifadelerini kullandı.

Nitelikli insan gücünü yetiştirmeye yönelik politikalar geliştirdiklerini, bu konuda özel meslek okulu açanlara öğrenci başına 5 bin lira destek sağladıklarını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil, “Nitelikli insan gücünüzü ve sermayenizi koruyabiliyorsanız ve dünyadan da nitelikli insan ve sermayeyi cezbedebiliyorsanız hızlı kalkınıyorsunuz. Şu anda bölgemiz büyük bir kalkınma ivmesi yakaladı. Bu ivmeyi sürdürecek olan ise sizlersiniz" dedi.

“ESNAF VE SANATKÂRIMIZ MEDENİYETİMİZİN OLGUNLAŞMASINDA ÖNEMLİ ROLLER OYNADI”

Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretinde esnaf ve sanatkârlara sağlanan kolaylıklardan bahseden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, esnafın Halkbank aracılığı ile kullandığı kredi faizlerinde indirime gidildiğini açıkladı. Yılbaşında yüzde 7,80'den yüzde 6'ya indirilen esnaf kredisi faizlerinin yüzde 5-4 seviyelerine düştüğünü ifade eden Nevzat Pakdil, “1 Mayıs 2013'ten itibaren esnafın kredilerinin 1 yıla kadar vadeli olanların faiz oranı yüzde 4'e, 1 yıldan fazla olan kredilerde faiz oranını yüzde 5'e çekilmiştir. Bu durumun finansman sıkıntısı çeken esnafımıza büyük kolaylıklar sağlayacaktır” dedi.

Esnaf ve sanatkarlığın dinamizminden bir şey kaybetmeden kendisini yenilediğini ifade eden Kahramanmaraş Milletvekili Pakdil, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyanın en zengin ve en köklü esnaf topluluğuna sahip olduğuna işaret etti. Pakdil, “Bu coğrafyada 1000 yıldır esnaflığın sadece ekonomik boyutu olmadı. Dayanışmasıyla, sosyal boyutu ile esnaflık medeniyetimizin gelişmesinde, olgunlaşmasında hayati bir rol oynadı. Komşunun siftahını kendine dert edinen bir sistemi dünyanın hiçbir yerinde rastlayamazsınız. Bundan daha büyük bir zenginlik olabilir mi?” diye konuştu.