Pakdil, Göksun ilçesine bağlı Çardak Belediyesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, huzuru, dirliği ve birliği olan memlekette herşeyin olacağını belirtti. Türkiye'deki istikrar ortamını milletle gerçekleştirdiklerini ifade eden Pakdil, şunları kaydetti:

"Bizler bu güzel ülkede birlikte yaşayan insanlarız. Bu ülkeyi de hep beraber kalkındıracağız. Başbakanımızın da sık sık ifade ettiği gibi 'Türkiye'nin küresel bir güç olmasını, dünyada sözü dinlenir bir ülke olmasını istemiyorlar'. Ama bize düşen dişimizle, tırnağımızla çalışıp gayret ederek bu neticeyi almamızdır. Bu ülkede değişik sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve siyasi partilerimiz var. Bizler birbirimizin rakibiyiz, birbirimizin hasmı veya düşmanı değiliz. Seçimler olur, sandıktan ne çıkarsa, millet iradesi nasıl tecelli etmişse bizim ona saygımız vardır. 'Sandıktan böyle çıktı ama, fakat, lakin' gibi ifadelerinin hiçbir anlamı yoktur. Çünkü demokrasi ve milletin iradesi sandıkta tecelli ediyor. Dolayısıyla millete olan borcumuz milletin iradesine olan saygıdan geçiyor."

 

- "Millet kimi isterse eyvallah"

 

Taksim Gazi Parkı odaklı gelişmelere değinen Pakdil, "Ecdadımızın bizlere bir armağanı ve gelecek nesillerimizin de bizler üzerindeki emanet olan bu vatanı, canı pahasına sonuna kadar savunacağız. Hiç kimsenin bundan bir şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

Oynanan benzer oyunların dünyanın değişik yerlerinde görüldüğünü dile getiren Pakdil, şöyle devam etti:

 "Brezilya ve Türkiye'nin karıştırmak istenmesi önümüzde bir örnektir. Biz bu ülkenin demokratik olarak yönetilmesine inanıyoruz. Seçimde kim gelirse baş tacı, millet kimi isterse eyvallah. 'Ben yapmıştım gitmem' diye bir olay yok. Millet istiyorsa tamam, ama birileri sokaklarda iktidar olmak istiyorlarsa, 'efendim bir yerlerde toplanalım, bir kısım insanları getirelim sokaklarda gösteri yapalım hükümet istifa etsin' derse olmaz. Öyle birileri çıkıp yürüdü diye kimse bir yere gitmez."

Pakdil, 12 Eylül 2010'daki referandumla vesayet sisteminin ortadan kalktığını ve Türkiye'nin normalleştiğini anlattı. Seçim beyannamelerindeki sözlerin hepsini yerine getireceklerini aktaran Pakdil,  "Allah ömür verirse hep beraber 10 yıl sonrası göreceğiz, ülkemiz çok farklı olacak. Türkiye artık dünyanın ilk on ekonomisi içinde belirli zorlukları aşmış bir ülke olacaktır" şeklinde konuştu.