Pakdil, Eğitim-Bir-Sen Afşin Temsilciliğince Arıtaş beldesinde düzenlenen etkinlikte, cinsiyet ayrımının halen bir kısım insanların zihninde devam ettiğini ileri sürdü. 

Kadın haklarını savunduğunu iddia eden bazı dernek ve kuruluşların özgürlük mücadelesini kılık ve kıyafete indirgediğini aktaran Pakdil, şunları kaydetti:

"Belirli bir kısım hayat tarzını seçmiş olan insanlara bu hak vardır ama bunun dışında kendi özgür iradesiyle başka bir hayat tarzını kendine rehber olarak seçmiş insanlara adeta hiçbir hak ve hukuk tanımak istemiyorlar. Biz bu memleketin 76 milyonun hepsini kardeş kılmak için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu insanların hepsi bir olsun beraber olsun hangi hayat tarzını seçerse seçsin."

Taksim Gezi Park odaklı gelişmelere değinen Pakdil, "Şu anda Türkiye'de 28 Şubat sürecine benzer bir oyun oynanıyor" dedi.

Türkiye'nin darboğaza sokulmak istendiğine işaret eden Pakdil, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişte bunların hepsi yapıldı ve ne yazık ki bir kısmından da neticelerde alındı. İstanbul'da yaşanan olayları bir düşününüz. 'Demokratik görüş ortaya konuluyor' deniliyor. Elbette çevreci bir düşünceyle bir kısım görüşler ortaya konulabilir. Buna hiçbir itirazımız o anlamda yok. Ama bir müddet sonra belirli yerler işgal ediliyor, yakılıp yıkılıyor. Bunların hepsi milletimizin gözü önünde oldu. O alandaki esnafımızın dükkanlarını yağmaladılar, çevreyi yıkıp döktüler ve bunun adı çevreci demokratik bir yaklaşım oldu. Böyle bir demokratik yaklaşım yok. Başkasının hakkını hukukunu çiğnemek, suçu günahı olmayan  insanları zarara uğratmak kimsenin hakkı değildir. Burada devlet bu işten zarar gören insanların da hakkını korumak durumundadır."

Pakdil, AK Parti'nin hazırladığı projelerle seçmenin karşısına çıkarak oy istediğini ve halkın da kendilerini iktidar yaptığını vurguladı.

 Bir kısım insanların "havaalanı, köprü, metro" durdurulmalı dediğini anımsatan Pakdil, "Muhterem kardeşlerim bu projelerin hepsi durduğu zaman ne olur? Bunlar Türkiye'nin devasa projeleridir. Türkiye bu yapılanlarla bütün dünyaya bir mesaj veriyor" diye konuştu.

Etkinliğe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ile sendika üyeleri katıldı.