Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil,  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi incelemelerde bulundu ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaaslan'ı ziyaret etti.

Üniversite, sanayi işbirliğinin bölge kalkınmasında önemli işlevler sağlayacağını ifade eden Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş'ın büyük şehir belediyesi olması ile birlikti bu işbirliğinin daha da derinleştirilmesi gerektiğini söyledi. Üniversitelerin toplumun kalkınmasında en önemli kurumlardan birisi olduğunu belirten Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörümüze, üniversitemizi getirdiği nokta açısından teşekkür ediyoruz. Hem Kahramanmaraş merkez yerleşkede, hem de ilçelerdeki meslek yüksek  okullarında  büyük mesafe kat edilmiştir. KSÜ büyük bir değişim ve gelişim içinde olduğunu görüyoruz. Öğrenci sayımızda ciddi artışlar gerçekleşmiştir. KSÜ Akademik ve bilimsel araştırmalarda ivmesi yükseliyor. (Şehrin üniversitesi, yerel yöneticileri, mülki amiri, hep beraber bir kısım işlere el atarlarsa orada büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleşir) demiştik. Şu anda bu ilimizde gerçekleşmesinden ziyadesiyle memnunuz” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin yakın bir gelecekte marka üniversiteler arasında yer alacağını ifade eden Pakdil,  üniversitelerimizde yapılan bilimsel çalışmaların, ticarileştirilerek ülkemiz için katma değer oluşturacak, ülkemizin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak yeni ürünler geliştirilmesi için Üniversite-Sanayi işbirliğinin şart olduğunu, öğrencilerimizin fikirlerini ve girişimciliklerini ortaya çıkarmak için, üretime ve istihdama dönüştürebilecekleri projeleri varsa bu projelerin hayata geçirilmesine destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

“E-VİZE UYGULAMASI TURİZMİ VE TİCARETİ GELİŞTİRECEK”

Öte yandan elektronik vize uygulamasına geçilmesinin de ticaretin canlanmasına, turizmin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “E-vize uygulamasına başladığımız günden itibaren binlerce başvuru gerçekleşti. Bu başvuruların çoğu turisttik seyahatler için yapılıyor. Böylece turizm ve ekonomik potansiyeliniz artıyor. Bu önemli bir katma değerdir. Yeni iş imkânları, yeni yatırımlar demektir. Aynı zamanda büyük devlet olmanızın bir gerekliliğidir” dedi. Pakdil açıklamaları şöyle sürdürdü:

“Alışkanlıkları değiştirmek zor olsa da internetin sürekli gelişmesi, tüketiciyi elektronik alışverişe teşvik etmekte, tüm işlemlerini bilgisayar üzerinde yapmaya yöneltmektedir. Bilişim teknolojilerindeki gelişmelerin sonuçlarından olan internet dolayısıyla e-ticaret tüm işletmelere olduğu kadar turizm ve seyahat acentelerine de büyük avantajlar sağlamaktadır. Bu sayede gelişme fırsatı yakalayan turizm ve seyahat acenteleri satışlarının artırmanın yanında müşterilerine alternatif hizmet imkânları sunmaktadır. Elektronik ticaretin bu kadar geliştiği, bilgisayar üzerinde işlemlerin arttığı bir dönemde devletimizin e-vize işlemlerine geçmesi son derece olumlu bir adım olmuştur. Benim şahsi kanaatim e-vize uygulaması sayesinde uluslararası boyutta turizm ve ticaretimiz yüzde 20 oranında artacaktır. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmemiz için bu tür uygulamaların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu arada işletmelerimize önerimiz değişim mühendisliği kavramını iyi inlemeleri ve kendilerini geleceğe göre yeniden dizayn etmeleridir. Yoksa sürekli değişen ve dönüşen dünyada ayakta kalmanız mümkün görülmemektedir.”