DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde, siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarının basın açıklama yapabilmesinin tarihe karışacağını savundu.

7 Haziran seçim çalışmalarıyla ilgili Side'de basın açıklaması yapan Çakmak, AK Parti'nin parti devletine hayır dediklerini söyledi. Siyasi iktidarın, 92 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik değerlerinin 2 yıldır Meclis'te çoğunluğa bağlı çıkarılan antidemokratik yasalarla yok edildiğini savunan Çakmak, iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde ülkenin yönetim yapısının 'diktatörlük ve parti devleti' olacağını kaydetti. Gelecek nesillerin özgürce yaşaması ve düşüncelerini ifade edebilmesi için kendini 'demokrat' olarak gören herkesin iç güvenlik paketine tepki göstermesi gerektiğinin altını çizen Çakmak, iktidarın, yeni Türkiye söyleminin, kendisine muhalefet eden herkesi susturmaya yönelik polis devleti olduğunu belirtti.

Siyasi iktidarın, paketi yasalaştırarak muhalefet eden herkesi kolluk gücünü kendine bağlayarak susturmayı hedeflediğini dile getiren Çakmak, "Ülkemiz 1,5 yıl içinde çıkarılan antidemokratik yasalarla dikta rejimine dönüştü. İktidar, 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşveti ortadan kaldırma ve örtbas etmek için hukukun gen yapısıyla oynadı. Hukuk ülkemizde ayaklar altında. İktidar, kendisi gibi düşünmeyen herkesi susturmak için iç güvenlik paketini yasalaştırarak ülkemizi açık ceza evine dönüştürmek istiyor. İç güvenlik paketi yasalaşırsa ülkemizde hiç bir partinin il ve ilçe başkanı basın açıklaması yapamaz. Paketle valiler, kaymakamlar, polis amirleri ve emniyet müdürleri hakim ve savcı görevi görecek. AK Parti'nin il ve ilçe başkanları da Suriye'de ve Ortadoğu'da Baas Partisi rejimlerinde olduğu gibi bütün atamaları yapma yetkisine sahip olacak. Siyasi iktidar, parti devletine geçme projesinin ilk uygulamasını yandan sendika aracılığıyla okul müdürleri atamasıyla yaptı." şeklinde konuştu.