CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, iktidarın, iç güvenlik paketini yasalaştırarak ülkeyi Ortadoğu ülkeleri gibi Baas Tipi bir rejime dönüştürmek istediğini söyledi.

Siyasi iktidarın, iç güvenlik paketini yasalaştırma çalışmasıyla aslında AK Parti iktidarının 13 yıllık saltanatlarının bitmesi itirafı olduğunu belirten Öztürk, CHP olarak ülkenin tek adam ve polis devleti olmasına asla izin vermeyeceklerini kaydetti. AK Parti hükümetinin, antidemokratik yasaları Meclis'teki çoğunluk gücüne bağlı geçirmesiyle ülkeyi parti devletine dönüştürdüğünü belirten Öztürk, iç güvenlik yasasının yegane amacının kendisine muhalif olan herkesi polis gücüyle susturmak olduğunu söyledi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, yarın geç olmadan herkesin bu iktidarın hukuk tanımazlığına dur demesi için 7 Haziran'da elektrik trafolarına şişman kedilerin girmemesi için sandığına sahip çıkması çağrısında bulundu. Öztürk, "Paket yasalaşırsa demokratik cumhuriyete elveda diyebiliriz. Paket yasalaşırsa CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk olarak bir konuda basın açıklaması yapmada, polis tarafından sorgusuz sualsiz gözaltına alınarak nereye götürüleceğimi bilemiyorum. Çünkü polise sınırsız yetki kullanma salahiyeti tanıyor. İllerde valiler, ilçelerde kaymakamlar ve polis amirleri makul şüpheden siyasi iktidara muhalif olan herkesi gözaltına alacak." dedi.

AKP iktidarının, 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşveti örtbas etmek için bağımsız yargıya yürütme eliyle darbe yaptığını belirten Öztürk, "İktidarın amacı ülkeyi tek adam diktasına götürmek. Bunun da iç güvenlik paketini yasalaştırarak yapmak istiyor. Zaten demokrasilerden diktatörlüğe geçişlerde ilk iş o ülkede iç güvenlik ve kolluk kuvveti yasaları değiştiriliyor. Siyasi iktidar, iç güvenlik yasasındaki esas zihniyetini toplumdan saklıyor. Algı ve duygu sömürüsü yaparak konuyu farklı yöne çekiyor. İktidar, polisi tamamen kendi kontrollerine almak istiyor. Bu tür uygulamalar parti devletlerinde olur. 7 Haziran seçimleri, siyasi iktidarın her alandaki hukuk tanımazlığa dur deme olacaktır. Onun için 7 Haziran sıradan bir seçim değil. 7 Haziran gelecek kuşakların kaderini belirleyeceği için vereceğimiz oy çok önemli. 7 Haziran'da vereceğimiz oyla ülkemiz ya hukuk devleti olacak, yada hukukun askıya alındığı parti devleti olacak. Yarın geç olmadan ülkemize sahip çıkalım. Ülkemizin geldiği nokta ortada. Bu iktidar, bu milletin zekasıyla alay ediyor. 7 Haziran'da çocuklarımızı geleceği için bu kötü gidişata her birlikte dur diyelim. Sonra da ah vah etmenin kimseye faydası olmaz." diye konuştu.