Türkiye'nin son dönemlerde birçok uluslarası spor organizasyona ev sahipliğini yaptığını belirten PAKDİL, “Türkiye her alanda olduğu gibi sporda da son on yılda önemli başarılara imza atmıştır. Bunun en büyük göstergesi son yıllarda ard arda ülkemizde yapılan uluslarası spor organizasyonlarıdır” dedi.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman ARSLAN ise Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilecek Defolimpik Olimpiyatlara çok az bir zaman kaldığını ve 15 branşta 200 sporcu ile katılacaklarını belirtti. ASLAN ayrıca Türkiye'deki İşitme engelli sporcuların olimpiyatlara hazırlık sürecinde  özverili insan gücü ile bu süreci yönettiklerini belirtti.

TBMM Parlementerler Birliği Başkanı Nevzat PAKDİL, Engelli sporcuların yetişmesinde katkılarından dolayı Federasyon Başkanı Osman ARSLAN'a teşekkür edip bu konuda ihtiyacı olan desteği Meclis çatısı altında Parlementerler Birliği olarak vermek istediklerini belirtti. PAKDİL ayrıca yakın zamanda işitme engelli sporcuların kampına bir ziyaret gerçekleştireceğini bu çocuklar ile aynı karede yer almanın kendisi için önemli bir kazamın olacağını söyledi.

Ziyaretin sonunda İşitme Engelli Sporculara gösterdiği duyarlılıktan dolayı Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman ARSLAN ile Yönetim Kurulu Üyesi Faruk BİLGİLİ, Parlementerler Birliği Başkanı Nevzat PAKDİL'e plaket sundular.