Aksu Tv ekranlarında canlı olarak yayınlanan Şehre Dair Programı bu sefer stüdyodan değil, Mahmut Arifi Paşa Konağı'nda gerçekleştirildi.

Modaretör Mesut Tuğrul'un hazırlayıp sunduğu Şehre Dair Programına Gazeteciler Mehmet Taş, Mehmet Yüzbaşıoğlu ve Veli Karalar katıldı.

Gazetecilerin sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Poyraz, göreve geldiği 16 Ağustos 2002 tarihinden bu güne kadar yaptığı hizmetleri sıraladı.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nden, otogara, çevre yollarından katı atık bertaraf tesislerine, atık su arıtmadan servis yollarına, restorasyonlardan, üniversite yoluna kadar birçok hizmete imza attıklarını ifade Başkan Poyraz, 2002-2012 yıllarını kapsayan hizmetleri bir kitapta topladıklarını söyledi.
Görev yaptıkları süre içerisinde vücut ısılarını 38.5 derecen aşağıya düşürmediklerini ifade eden Başkan Poyraz: “Biz her şeyden önce neyi ne için yaptığımızın bilincinde olduk. Biz hizmet süresince hep 1'e talip olduk. Çünkü arkadaki sıfırlar tek başına bir anlam ifade etmiyordu. Vücut ısımızı 38.5 dereceden aşağıya düşürmedik. Görev süremizce zaman  zaman kırdığımız, üzdüğümüz insanlar elbette olmuştur ama bu kesinlikle şahsi olarak değil, milletin menfaati için olmuştur. Yine de ben bu insanlardan helallik istiyorum. Benden yana hakkım1-2 kişi hariç herkese helal olsun.
Sürekli kadro oluşturamadı dendi. Bakın burada baba bir eser var. Kadro yok ise bu hizmetleri kim yaptı?” diye sordu.

11.5 görev süresinin Mustafa Poyraz'dan ne götürdüğü şeklinde gelen bir soruya Başkan Poyraz: “Ben her yıl ailemle iki sefer tatile giderdim. Göreve başladığım günden bu yana ailemle tatil yapamadık. Sadece geçen sene ailem gitti ben yine gidemedim.  Göreve başladığımda saçımda aklar yoktu. Millete hizmet etmek için yola çıktık ve her şeye de razı olduk. Neyi ne için yaptığımızın bilincinde olduğumuz için Allah'a hamd ediyoruz. Biz bu dünya için değil öbür taraf için çalıştık” dedi.
31 Mart tarihinden sonra ne yapacağının sorulması üzerine Başkan Poyraz: “31 Mart'ta görevi devrederiz. Ondan sonra da işimize bakarız. Biliyorsunuz ben eczaneciydim, aynı şekilde görevime devam ederim. Zaten geçimimiz bu işimizin üzerine idi. Kaldığımız yerden devam ederiz. Biz hiçbir zaman siyasetin bezirganı olmadık, siyaseti meslek edinmedik. Ondan dolayı da siyasi bir kaygımız da düşüncemizde yok” diye konuştu.

Yeni seçilen büyükşehir belediye başkanının kendisine telefon açarak, sizin bilgi, birikim ve deneyimlerinize ihtiyacımız var” gibisinden bir davet alması durumunda ne yapacağının sorulması üzerine Başkan Poyraz:  “Biz başarmaya mecburuz. Arkadaşlarımızın başarması demek, bizim başarmamız demektir. Bizden yardım istenirse elbette elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Bize bir talep gelirse de seve seve yardımcı oluruz” diye konuştu.

Sosyal belediyecilik alanındaki başarıyı nasıl elde ettiklerinin sorulması üzerine Başkan Poyraz: “ Ben birçok illere siyaset akademisinde ders vermeye gittim. Gittiğim her yerde de bu soruldu. Biz Ömer'lerin hayatlarını okuyarak, onların hayatlarını kendilerimize örnek alarak yetiştik ve görev süremiz boyunca da bu hayatları örnek aldık. ”˜Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek' hadisinden yola çıkarak hareket ettik. Yardımlarımızı akşam saatlerinden sonra yaptık. Ramazan ayında dağıttığımız gıda paketlerinin yanı sıra gıda bankaları da kurduk. Garip gurabayı gözettik. Şehrimizin sosyal envanterini çıkardık. Hangi mahallemizde, hangi sokağımızda kaç tane garibanımız var fakirimiz var hepsini biliyoruz. Gariban ailelerimizin çocuklarını kendi çocuklarımız bildik. Babalarını babamız, annelerini annemiz bildik” diye konuştu.

Tekrar aday gösterilmemesini kadere mi bağladığını yoksa başka bir şey mi düşündüğünün sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Elbette kadere bağlıyorum. Bize verilen emaneti en iyi şekilde yerine getirme görevimiz buraya kadarmış dedim. Hiçbir şekilde üzülmedim ve üzülmem de. Koltuk bana bir şey vermedi ki. Ben o koltuğun hakkını vermeye çalıştım. Bunda da başarılı olduğuma inanıyorum. Ben yaptığım işleri her zaman istişare ile yaptım. Adaylık açıklanmadan 6 ay önce Sayın Başbakanımıza haber saldım. Devam derlerse devam ederim, yeter derlerse de kenara çekilirim dedim. Mahkeme kadıya mülk değildir derler. Ben de o koltuğa otururken bir gün kalkacağımın bilinciyle oturdum. 2+2 her zaman 4 eder ama 2+2'nin 4 etmediği tek yer siyasettir” diye konuştu.

Görev yaptığı süre içersinde çizginiz ne oldu şeklinde gelen bir soruya Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Ben göreve geldiğimde üst kademe personellerimi topladım ve yaptığımız işin bilincinde olmamız gerektiği, milletin malına ihanet etmememiz gerektiği söyledim. Bizim çizgimiz bu oldu. Milletin emanetine ihanet etmedik. Şu anda 2500 personelimiz var. Ben gideceğim onlar kalacak. Biz göreve geldiğimizde 30 milyon lira ile devraldığımız bütçemizi 400 milyon lira ile teslim ediyoruz” diye konuştu.